Dinç, “Geleceğimizi Azimli Kadınlarımız ile Şekillendiriyoruz”

Dinç, “Geleceğimizi Azimli Kadınlarımız ile Şekillendiriyoruz”

1 Kasım 2017

Farklı kursları ve nezih ortamı ile Çankırı’da yaşayan tüm kadınlara hitap etmeye çalışan Çankırı Belediyesi Astarlızade Sabiha Anne Kadın Eğitim Kültür Merkezi, her sezonunu dolu dolu geçirmeye devam ediyor. Özellikle kendi ölçeğindeki şehirler arasında sunduğu hizmetler ve faaliyetler ile fark yaratan Merkez, kadınların en çok zaman geçirdiği mekanlar arasında yer alıyor. Merkez, 29 alanda düzenlediği bilgi ve beceri kurslarında 1077 kursiyeri de aynı çatı altında bir araya getiriyor. Belediye Başkanı İrfan Dinç de “örnek bir çalışma, örnek bir mekan” dediği merkezde eşi Zeynep Perihan Dinç ile birlikte kursiyerleri ziyaret etti. Kurslar ve kursiyerlerin çalışmaları hakkında bilgi alan Dinç, “Zaman kavramını en iyi ve verimli değerlendirenler hanımefendiler. Onlar hayatı öylesine iyi planlıyorlar ki; bize de onlara destek olmak düşüyor. Eş, anne, kardeş unvanları olabilir ama her şeyden önce onlar kadın. Bunu özellikle vurguluyorum, çünkü bu bölgede yaşayan her kadınımızı İstiklal Yolu mucizesini yaratan ve isimleri daha düne kadar hatırlanmayan kadın kahramanlarımızın; Yanığın Eminelerin, Şerife Bacılarımızın bayrağı devrettiği güçlü kadınlar olarak görüyorum. Bu yüzden kadınlar için ne kadar hizmet etsek azdır. Geleceğimizi, işte bu hünerli, azimli, donanımlı ve her geçen gün daha da güçlenen kadınlarımız ile şekillendiriyoruz ve bununla da gurur duyuyoruz.” dedi.

Üye ve kursiyerler,  memnuniyetlerini dile getirerek Dinç’e teşekkür etti.