Dinç, “Dünya Barışını Sağlamak Çocuklarımızın Yüzünü Güldürmeye Yetecektir.”

Geri

Dinç, “Dünya Barışını Sağlamak Çocuklarımızın Yüzünü Güldürmeye Yetecektir.”

20 Kasım 2017

"Ülkemizin geleceği çocuklarımızın haklarını evrensel bir bildiri ile güvence altına alarak geleceğimizi de teminat altına almanın bu anlamlı gününü hep birlikte kutluyoruz. Dünya çocuklarına daha iyi bir yaşam sağlayabilmek için hazırlanan Çocuk Hakları Sözleşmesi, çocuk haklarının benimsenmesi, uygulanması ve yaşatılması adına tüm insanlık için önemli bir fırsat oluşturmaktadır. Yerli ve milli anlamda vatanımızın çıkarlarını ve ülkemizin sağlama alınmış geleceğini düşündüğümüz bir noktada çocuklarımızın haklarının güvence altına alınması ve bu çalışmaların sürdürülebilirliğinin sağlanmasının önemi büyüktür. Dünyada vuku bulan birçok olumsuz olay ve süreçten maalesef öncelikle çocuklarımız etkilenmekte dahası zarar görmektedir. 2017 yılına erişmiş insanlığın, çocuk gülüşlerinin yerini savaşta öldürülen, açlıktan ve salgın hastalıklardan ölen, yoksulluğun pençesinde kıvaranan, aileleri ile evlerini terketmek zorunda kalan ve ismi ile değil mülteci olması ile tanınan, şiddete ve tacize uğrayan, oyun oynayacağı yaşta gelin olan çocukların hikayelerinin alması biz büyükler için ne acı ve utanç verici bir tablodur. Dünya barışına, birlik ve beraberliğimize sağlayacağımız her katkı, dünyanın gerçek sahibi çocuklarımızın yüzünü güldürmeye yetecektir. 

Çocuklarımızı toplumsal yaşantının temelini oluşturan barış, hoşgörü, demokrasi, eşitlik, özgürlük, özgüven,  yardımlaşma ve dayanışma gibi ortak değerler ile yetiştirmek, toplumsal çözülmelerin de önünde geçecek tek formüldür. Çocuklarımızın sahip olduğu haklar onlara verilen bir ödül değil yerine getirmek zorunda olduğumuz soumluluklardır. Yerel yönetim olarak insan odaklı çalışmalarımızın merkezini çocuklarımızın oluşturması tesadüf değildir. Çağdaş yaşamın gereklerini kavrayarak nitelikli yetiştirilmesine katkı sağladığımız her çocuk, insanlığın geleceğini yukarılara taşıyacak birer basamaktır. Bu yüzden çocuklara yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır.  Bu anlamlı günün, dünya çocuklarını mutlu yarınlara ulaştırmanın bütün milletlerin ortak sorumluluğu olduğu fikrini bir kez daha hatırlatmasını ve çocuklarımız adına yapılan çalışmaların olumlu sonuçlar vermesini temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; ülkemiz ve tüm dünya çocuklarının “Dünya Çocuk Hakları Günü”nü kutluyor; huzurlu, mutlu ve barış dolu bir dünyada, onları anlayan büyükleri ile birlikte, çocuklarımıza güzel bir gelecek hazırlamanın inancını taşıyor, tüm çocuklarımızı sevgi ile kucaklıyorum.”