Dinç, “Böylesine Sabır İsteyen Çalışmalar Ancak Hanımlarımızdan Çıkar”

Geri

Dinç, “Böylesine Sabır İsteyen Çalışmalar Ancak Hanımlarımızdan Çıkar”

16 Haziran 2015

 

Çankırı Belediyesi Hanım Lokalleri tarafından düzenlenen üç boyulu kâğıt rölyef sergisi büyük ilgi gördü. 

Kadınlara yönelik açtığı beceri kazandırma kurslarına her geçen gün farklı branşlar ekleyen Belediye, kursiyerlerinin üç boyutlu kâğıt rölyef çalışmalarını sergiledi. Alışveriş Merkezi giriş katında açılan sergi,  kursiyerlerin hayal güçlerini ve yeteneklerini bir araya getirdiği farklı bir teknik ve görsel keyif sunuyor.   

Sergiyi gezen Belediye Başkanı İrfan Dinç, çalışmalardan çok etkilendiğini belirterek tabloların farklı bir teknik ve büyük bir sabırla oluşturulması karşısında şaşkınlığını dile getirdi. Başkan Dinç. “Böylesine titiz, ayrıntıcı ve büyük sabır isteyen çalışmalar ancak hanımlarımızdan çıkardı.” diyerek emeği geçen herkesi tebrik etti. Sergide, Dinç’e kendi portresinin yer aldığı üç boyulu kağıt rölyef tekniği uygulanmış bir tablo da hediye edildi. 

Zemine yapıştırılan posterin üzerine motiflere göre kesilen hamurların yapıştırılması ile oluşturulan tablolarda, motifler kabartılarak ön plana çıkartılıyor. Bir perspektif düzeni ile derinlik kazanan tablolar üç boyutlu bir görünüm alıyor. Cilalama işleminin ardından üç boyutlu tablo yapımı tamamlanıyor.