Dinç, “Bir Toplumu Ancak Kadınlar Dönüştürebilir”

Geri

Dinç, “Bir Toplumu Ancak Kadınlar Dönüştürebilir”

2 Mart 2018

Çankırı Belediyesi Kırkevler Hanımlar Lokali kursiyerleri,  ana malzemesi bayat ekmek olan birbirinden değişik yemekler ve tatlılar ortaya çıkarmak için kıyasıya yarıştı. Hazırladıkları yemek ve tatlıları Çankırı yöresel lezzetlerine hâkim jüri önünde sergileyen yarışmacılar,  bayat ekmek kullanma oranı, sunum, lezzet, kıvam ve koku kriterlerinden tam not almaya çalıştı. Yarışmada üzerine kırmızı jöle ile 18 yazarak bayat ekmeklerden yeni bir tatlı üreten Nuran Aydos birinci olurken, Çullama ile Şengül Tufan ikinci, Kıbrıs Tatlısı ile Tuba Metin ise üçüncü seçildi.

Yarışmacıları tebrik eden Belediye Başkanı İrfan Dinç, alın terinin sembolü ekmeğin israf edilmesine karşı duyarlılık oluşturmak ve farklı şekillerde değerlendirilmek sureti ile bayat ekmeğin taze lezzetlere nasıl dönüştüğünü görmek çok güzel.  Dinç, bu tür farkındalıkların hanım birimlerinde çoğaltılarak öz kültürümüz açısından bilgi yarışmasına da çevrilmesi gerektiğini söyledi. Hanımların her alandaki bilgi birikimlerinin hayatı ne denli kolaylaştırdığına dikkat çeken Dinç, “İşte, hünerli kadınlarımız buğdayı una, unu ekmeğe, ekmeği de her şeye çeviriyor. Bir toplumu dönüştürenin kadınlar olması tesadüf değil, ancak kadınlar dönüştürebilir.” dedi.

Yarışmacılara ödülleri Belediye Başkanı İrfan Dinç ve eşi Zeynep Perihan Dinç, Başkan Yardımcısı Şirin Karabuğa, Belediye Meclis Üyesi Tuncay Koç tarafından takdim edildi.