Dinç, “Amacımız Kültürümüzü Korumak, Yaşatmak ve Dünyaya Tanıtmak”

Geri

Dinç, “Amacımız Kültürümüzü Korumak, Yaşatmak ve Dünyaya Tanıtmak”

24 Ocak 2018

İkincisi Çankırı’da düzenlenen Somut Olmayan Kültürel Miras Kış Okulu’na katılan öğretim üyeleri ve UNESCO Türkiye temsilcilerinden oluşan grup, Belediye Başkanı İrfan Dinç ve eşi Halk Bilimci Zeynep Perihan Dinç eşliğinde Çankırı’nın somut olmayan kültürel miraslarını uygulamalı olarak gördü.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, Kadın Eğitim Kültür Merkezinde düzenlenen programda konuklarına Çankırı’da somut olmayan kültürel mirası korumak ve nesilden nesile doğru bir şekilde aktarmak için neler yaptıklarını ve geleceğe yönelik bu alanda hangi projeleri gerçekleştirecekleri hakkında sunum yaptı. Programda, Çankırı Belediyesi ve Çankırı Karatekin Üniversitesi iş birliği ile oluşturulan Halk Bilimi Komisyonu tarafından yürütülen Çankırı’ya ait derleme çalışmalarına ilişkin sunumlar da gerçekleştirildi.

Beş gün süren Kış Okulu etkinlikleri kapsamında konuklara yerel kültürümüzün önemli değerleri de uygulamalı olarak gösterildi. Konuklar, Çankırı’nın Geleneksel Kına Gecesi; Çekme Helva, Macun Şeker, Pamuk Şeker Yapımı, Yöresel Yemek Kültürünü ve Yaran Kültürü yaşama fırsatı buldu.

Başkan Dinç, “Mutluluğumuzu, sevincimizi, heyecanımızı, acımızı, tatlımızı dile getirebildiğimiz öz kültürümüz ile bağlarımızı sağlamlaştırmak için bir, beraber ve tek yüreğiz. Kültürel mirasımız, bizim genetik kodumuzdur, toplumumuzun parmak izidir. Bu mirası korumak ve yaşatmak adına böylesine güzel ve özverili insanların olduğunu bilmek umut verici. Bu alanda emek veren herkese minnetlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.