Dinç, "2018 Çankırı İçin Farkındalık Yılı Olacak"

Dinç, "2018 Çankırı İçin Farkındalık Yılı Olacak"

15 Aralık 2017

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, “2018 yılı Çankırı için yeni başlangıçların yılı olacak.” diyerek Çankırı’nın bir Dünya kenti olması gerektiğini vurguladı. Dinç, 2018’de hayata geçecek projeler ile Çankırı’nın gümbür gümbür geleceğini söyledi.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, Belediye Hizmet Binası Toplantı Salonu’nda basın mensupları ile istişare toplantısı düzenledi. Çankırı’yı tüm dünyaya tanıtma yönünde her alanda ciddi etkinlikler yapılması gerektiğine dikkat çeken Başkan Dinç, önümüzdeki yılı “2018 Çankırı Farkındalık Yılı” olarak ilan etti.  Dinç, şehrin plakasının 18 olmasından dolayı 2018 yılını Çankırı için avantaja çevirmek istediklerini belirterek  “Böyle bir tarih bin yılda bir geliyor. Dünyanın neresinde bir Çankırılı varsa harekete geçmeli ve 2018 yılında Çankırı için etkinlikler yapılmalı. Türkiye’de ve Dünya’da Çankırı için farkındalık yılı olmalı.” dedi. Tüm kamu kurum ve kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve eğitim camiasıyla da konu ile ilgili görüşeceklerini kaydeden Dinç, çalışmanın ilk ayağını ise basın mensupları ile yapılan istişare toplantısının oluşturduğunu söyledi. Yerel ve ulusal basın temsilcileri de 2018 yılının Çankırı Farkındalık Yılı olması konusunda fikirlerini beyan ederek yapılabilecek çalışmalar hakkında önerilerde bulundu.