"Dilimiz Kimliğimizdir" Konferansı Yapıldı

Geri

"Dilimiz Kimliğimizdir" Konferansı Yapıldı

9 Haziran 2017

2017 yılının Türk Dili Yılı ilan edilmesini fırsata dönüştürülmesi gerektiğini belirten Erdem, Türkçeyi en iyi şekilde gençlerimize, insanlarımıza anlatmanın ve tanıtmanın önemine değindi. Erdem:"Atalarımız bizlere hiç tereddütsüz dünyanın en büyük ve en mükemmel dili olan Türkçeyi miras olarak bıraktılar. İşte bunun şükrünü eda etmek için de her şeyden önce dilimizi çok iyi bilmemiz lazım." diyerek Türkçenin Türkler tarafından kullanılan ama bilinmeyen bir dil olduğunu vurguladı.

 

“Dilini Kaybeden Milletini Kaybeder”

Dilin bütün milletler için büyük öneme sahip olduğunu, dilini kaybeden milletlerin benliklerini de kaybettiklerini belirten Erdem, "Türkçe güçlü bir dil, Türkiye güçlü bir devlet demeyin. Dil giderse hepimiz gideriz. Türk tarihinde dilini kaybettiği için milletini, milli duygularını kaybeden, Türklüğünü kaybeden birçok topluluklar var. Tarihte binlerce yıl önce insanlığa yazıyı hediye etmiş Sümerliler bile bugün sadece tarih kitaplarında kalmışlardır. Neden? Dillerini kaybettikleri için. Dillerini korumuş olsalardı bugün belki bu coğrafyada bu milletler var olacaktı. Dil bir milletin millet olma şuuru ve hafızasıdır. Binlerce yıl içerisinde oluşturduğu kültür unsurlarını muhafaza eden yine dildir ve en büyük kültür hazinesidir. Milli kültürün doğması, gelişmesi ve kuşaktan kuşağa aktarılması da dil ile olur."diye konuştu.

Konferans sonunda Belediye Başkanı İrfan Dinç, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı ve aynı zamanda AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem’e tuz lamba hediye etti.