Deprem Haftası'nda Çocuklara Doğal Afet Eğitimi

Geri

Deprem Haftası'nda Çocuklara Doğal Afet Eğitimi

14 Mart 2016

 Çankırı Belediyesi'nin çocuklara yangın eğitimi vermek ve çocukları doğal afetlere karşı daima hazır tutmak amacıyla verdiği eğitimlere bir yenisi daha eklendi. Eğitim kapsamında Dr. Refik Saydam İlkokulu öğrencilerinden oluşan gruba Çankırı İtfaiyesi'nde uygulamalı olarak yangın tatbikatı yaptırılırken, yetkililer tarafından doğal afet ve sivil savunma konularında da bilgi verildi.

2. 3. ve 4. sınıflardan öğrenci gruplarının katıldığı eğitimde, giydikleri kıyafetlerle itfaiye erlerini aratmayan çocuklara, itfaiye araçları ve özellikleri tanıtılarak, yangınla mücadele ve söndürme tatbikatı yaptırıldı. İtfaiye erleri ile birlikte başarılı bir tatbikat gerçekleştiren öğrencilere, Deprem Haftası nedeniyle İtfaiye Müdürü Ahmet Semerci tarafından sivil savunma ve doğal afet hakkında bilgilendirme yapıldı. Verilen bilgileri dikkatle dinleyen öğrenciler, sorulan sorulara da hep bir ağızdan yanıt verdiler. Daha sonra öğrenciler itfaiye aracına binerek, yangın merdiveni ile yangına nasıl müdahale edildiğinin canlandırmasını yaptılar. Eğitimin vazgeçilmez parçası haline gelen, K9 cinsi arama kurtarma köpeği, yine öğrencilerin büyük ilgisini çekti. Çocuklar, kurt köpeğinin yaptığı gösterileri hayranlıkla izlediler.

Çankırı Belediyesi İtfaiyesi'nde öğrencilerle bir araya gelen Belediye Başkanı İrfan Dinç, çocuklara sivil savunma eğitiminin ve yangın tatbikatlarının öneminden bahsetti. Doğal afetlerin her zaman hayatımızın her yerinde olabileceğini hatırlatan Başkan Dinç öğrencilere yönelik olarak, "Değerli yavrularımız, sizler için belediye olarak her alanda birşeyler yapmaya çalışıyoruz. Burada gördüğünüz eğitimler sizler açısından son derece önem taşıyor. Doğal afetlerle mücadele yollarını ve bu konuda neler yapmamız gerektiğini bu tür eğitimlerden öğreniyorsunuz. Sizler ilerde daha iyi yerlere gelip, nitelikli insanlar olduğunuzda sizden sonraki kuşaklara daha iyi hizmetler edeceksiniz. Buna yürekten inanıyorum. Bu hafta deprem haftası. O yüzden düzenlediğimiz bu eğitim programında AFAD arama kurtarma ekipleri de sizlerle birlikte oldu. Umarım sizler için başarılı ve faydalı bir eğitim olmuştur. Ben sizlere hayatınızın her aşamasında başarılı, sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum" ifadelerini kullandı.

Eğitimin sonunda Başkan Dinç, çocuklara üzerinde belediye logosu ve itfaiye figürleri bulunan yapboz hediye etti.

Eğitim, toplu çekilen fotoğrafın ardından sona erdi.