Çölyak Hastalığına Dikkat Çekmek İçin Glutensiz Pasta Yaptılar

Çölyak Hastalığına Dikkat Çekmek İçin Glutensiz Pasta Yaptılar

18 Mayıs 2018

Çankırı Belediyesi, “Çankırı 2018 Farkındalık Yılı” kapsamında birçok güncel konuyu da gündemine almaya devam ediyor. Birçok konferansa ve seminere ev sahipliği yapan Belediye, bu kez günümüzde hasta sayısında artış görülen çölyak hastalığı hakkında farkındalık uyandırmak için kursiyerlere eğitim verdi. Astarlızade Sabiha Anne Kadın Eğitim Kültür Merkezinde düzenlenen bilinçlendirme eğitimine konuşmacı olarak katılan Diyetisyen Esra Kocamış, Türkiye’de 250 bin ile 750 bin arasında çölyak hastası olduğunun tahmin edildiğini söyleyerek Sağlık Bakanlığının Sağlık Bilgi Sistemlerinde Nisan ayı çölyak hastalığı raporu alan hasta sayısının 67 bin 683 olarak yer aldığını kaydetti. Kocamış, Çankırı’da da nüfusa oranlandığında  % 0,09’nda görüldüğünü ve Çankırı’da şu ana kadar 137 kişinin çölyak hastası olduğunu ifade etti.

Glutensiz Pasta Sürprizi

Programın sonunda pastacılık kursu eğitmeni ve öğrencileri de çölyak hastalığına dikkat çekmek için hünerleri ile destek verdi.  Kursiyerler, buğday, arpa, çavdar ve yulaf içeren yiyecekler yiyemeyen çölyak hastaları için "glutensiz pasta" yaptı. Pastalar, eğitime katılan çölyak hastalarına ikram edildi.  Belediye Başkanı Hüseyin Boz, toplumumuzda çok da bilinmeyen bir hastalığa dikkat çekmek istediklerini belirterek  “Çölyak hastalığına yakalanmış insanların beslenmeleri konusunda zorlu bir süreç yaşadıklarını biliyoruz. Düzenlediğimiz eğitim ile bu konuda bir nebze olsun katkı sağlamak istedik. Emek veren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.