Çocuklardan Dinç’e Çağrı: “İtfaiyeci Olmak İstiyoruz.”

Çocuklardan Dinç’e Çağrı: “İtfaiyeci Olmak İstiyoruz.”

22 Şubat 2018

Belediye Başkanı İrfan Dinç’in ön plana çıkardığı eğitimler, çocukları eğlendirirken bilgilendiriyor. TOKİ İlköğretim Okulu öğrencileri itfaiyecilik mesleği, yangın, yangına ilk müdahale, yangından korunma yolları, yangın sırasında doğru tahliye gibi konularda uygulamalı eğitim aldı. Çankırı İtfaiyesi bahçesinde toplanan 50 öğrenci, itfaiye personelleri eşliğinde yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirdi. Yangın ve yangına müdahale konusunda bilgilendirme yapan İtfaiye Müdürü Ahmet Semerci, yangının hayatımızdaki yeri ve önemine değinerek, yangın söndürme eğitiminin faydalarını anlattı. Çocuklara itfaiye araçları ve özellikleri de tanıtıldı. K9 Kurt Köpeğinin arama ve kurtarma çalışmalarında ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu gösteren itfaiye ekipleri, K9 köpeğine dinleme ve anlamaya dayalı tatbikat yaptırdı. İtfaiye Müdürlüğünde verilen uygulamalı eğitimden çok memnun kaldıklarını belirten çocuklar, Belediye Başkanı İrfan Dinç’e teşekkür ederek “Biz de İtfaiyeci olmak istiyoruz.” diye çağrıda bulundu. Rutin olarak devam eden eğitimlerin okul sezonu boyunca çeşitli zamanlarda tekrarlanacağı bildirildi.