Çocuk Meclisi Üyelerinden Güldürcek Gezisi

Geri

Çocuk Meclisi Üyelerinden Güldürcek Gezisi

16 Kasım 2011

 48 kişiden oluşan çocuk meclis üyesi ve onlara nezaret eden sorumlular, musluklarımızdan akan suyun hangi işlemlerden geçtiğini, nasıl bir yol izleyerek Çankırı’ya ulaştığını gözlemlediler.

Birlik Müdürü Yakup Manici, tesisin girişinden temiz suyun oluşumuna kadar, tesis içerisinde geçen serüvenini ve Çankırı’ya gönderilen suyun laboratuar ortamında testlerinin ve kontrollerinin nasıl yapıldığı hakkında bilgi verdi.

Tesis üniteleri olan havalandırma ünitesi, hızlı ve yavaş karıştırma üniteleri, durultucu üniteler ve hızlı kum filtrelerini gezen çocuk meclisi üyeleri,  geziden memnun bir şekilde ayrıldı. Memnuniyetlerini ifade eden öğrenciler suyun nasıl zor bir süreçten geçerek Çankırı’ya ulaştığını ve  bundan sonra suyu kullanırken nasıl dikkatli olacaklarını paylaştılar. Çankırılı büyüklerine gördüklerini ve öğrendiklerini paylaşacaklarını söylediler.

Çocuk Meclisi Üyeleri, Çankırı’ya döndükten sonra Belediye Başkanı İrfan Dinç’i makamında ziyaret ederek, içtikleri suyun başlangıç noktasını ve hangi aşamalardan geçtiğini görme fırsatını verdiği için teşekkür ettiler.