Çocuk Meclisi Üyeleri Sordukları Sorularla Başkan Dinç'i Şaşırttılar

Geri

Çocuk Meclisi Üyeleri Sordukları Sorularla Başkan Dinç'i Şaşırttılar

4 Nisan 2011

Genel Kurul toplantısına davet ettikleri Belediye Başkanı İrfan Dinç’i kapıda alkışlarla ve coşkuyla karşılayan Çocuk Meclisi üyeleri daha sonra genel kurul toplantısına başladı.

Genel Kurulda söz alan Belediye Başkanı İrfan Dinç çocuk meclisi üyelerinin kendisine gösterdiği sevgiye teşekkür ederek başladığı konuşmasını “Çocuklar hoş geldiniz, hepinizin gözlerinden öpüyorum.Göreve geldiğimiz günlerde üç tane meclis kurduk.Bir tanesi Çocuk meclisi,bir tanesi Gençlik meclisi ve Kadın meclisi olarak oluşturduk.Bu meclisler değişik alanlarda çalışmalar yaptılar.Ama en mutlu olduğum çalışmaları çocuk meclisi yaptı. Yani sizler yaptınız. Bu gün burada demokratik bir seçim yapılarak yeni başkanınızı belirleyeceksiniz.Bu vesileyle bu yaşta demokrasi bilincini benliğinizde oturtmuş olacaksınız. Birde bu gün sizinle demokratik bir şekilde soru ve eleştirilerinizi dinleyip cevaplayacağım”dedi.

Başkan Dinç’in kurula geleceğini öğrenen meclis üyeleri daha önce hazırladıkları sorularla Belediye Başkanı İrfan Dinç’i terlettiler. Merkezde bulunan değişik okullardaki öğrenciler hazırladıkları ilginç isteklerle Başkan Dinç’i hem duygulandırdılar hem de şaşırttılar.

Yeni dönemde Songül Köroğlu yönetiminde çalışmalarını sürdürecek olan Çocuk  Meclisi üyelerinin kentin sorunlarına yönelik soru ve taleplerinden büyük bir memnuniyet duyduğunu belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç “İşte ben sizin gibi nesilleri gördükçe çok mutlu oluyorum. Bizim zamanımızda bırakın soru sormayı büyüklerimizin bulunduğu ortama giremiyorduk. Sizler bu konuda çok şanslısınız.Şunu tüm samimiyetimle söylüyorum.Sizleri gördükten sonra yarınlara umut dolu bakıyorum” diye konuştu.