Çocuk Akademisinden Radyo Tiyatrosu

Çocuk Akademisinden Radyo Tiyatrosu

1 Mart 2019

Çankırı Belediyesi Ferit Akalın Radyo ve İletişim Müzesi, çocukları ağırladı. Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademisinde bilim-sanat ve zekâ atölyelerine katılan çocuklar, önce müzeyi dolaştı sonra da ellerindeki kâğıtlarda yazılı tiyatro oyununu karakterlere göre radyodan seslendirdi. Tiyatro oyununu radyo yayını üzerinden gerçekleştiren çocuklar, yeni bir şey denemenin ve öğrenmenin tadını çıkardı. Daha sonra Müzenin atölye ortamını kullanan öğrenciler,  renkli kartonları keserek sesin şiddetini artırmaya yarayan megafonlar yaptı.  Belediye Başkanı Hüseyin Boz, çocukların atölye çalışmaları kapsamında Çankırı’daki farklı konseptlerdeki müzelerden yararlanmalarını sağladıklarını belirtti. Boz, “Çankırı Belediyesi Ferit Akalın Radyo ve İletişim Müzesi’nin küçük ziyaretçileri, geçmişten günümüze kadar kullanılan iletişim araçlarını inceleme fırsatı yakalıyorlar. Çocuklarımızın eğitimlerine, bilgi ve becerilerine sağladığımız katkılardan mutluyuz.” dedi.