Çileli Kahramanlar Unutulmadı

Geri

Çileli Kahramanlar Unutulmadı

24 Kasım 2011

 

Belediyemiz 24 Kasım Öğretmenler gününü önceki yıllardan daha farklı ve anlamlı bir şekilde kutladı.

 

Belediyemiz Eğitim ve Kariyer Merkezi tarafından ileri de daha kapsamlı bir şekilde düşünülen proje çerçevesinde yıllarca eğitime katkı sağlamış 65 yaş üzeri emekli öğretmenler için " Çileli Kahramanlar" isimli belgesel tarzında görsel bir sunum hazırlandı.

 

Belediyemiz Eğitim ve Kariyer Merkezi sorumluları Esra Arpacı ve Tuğba Karaatlı tarafından hazırlanan projede,   65 yaş ve  üzerindeki öğretmenlerle bir araya gelinerek, eski anıların anlatıldığı röportajlar yapıldı. Yapılan röportajlar Belediye Basın Bürosu tarafından bir belgesel haline getirildi.

 

Belediyemiz hazırladığı programı diğer kurumların programlarıyla çakışmaması için 24 Kasım Öğretmenler gününden bir gün önce düzenledi.

Yemek ikramının da olduğu programa, Belediye Başkanımız İrfan Dinç, eşi Zeynep Dinç, okul müdürleri, çok sayıda emekli öğretmen ve yakınları katılırken, yemek esnasında proje ekibi tarafından hazırlanan 45 dakikalık “Çileli Kahramanlar” isimli belgeselle tarihe yolculuk yapıldı.

 

Emekli öğretmenlerin programa göstermiş oldukları ilgi ve alakandan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Çankırı Belediye Başkanımız İrfan Dinç “ Davetimizi kabul edip gelen bütün öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum. Bu anlamlı günde siz büyüklerimizle birlikte olmaktan büyük kıvanç duydum. Öğretmenlik mesleğinin ne kadar önemli ve ne kadar kutsal bir meslek olduğunu kelimelerle ifade edemeyiz. İnsanımızın ülkesine, vatanına, milletine ve inandığı değerlere sımsıkı bireyler olmasındaki en büyük pay siz değerli öğretmenlerimize aittir. Sizlere bütün yaptıklarınız için tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Bizler sizler için ne yapsak azdır.” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

Çankırı İmam Hatip Lisesinde uzun yıllar öğretmenlik yaptıktan sonra emekli olan Raşit Safran" Belediye Başkanımız İrfan Dinç'e candan teşekkür ediyorum. Son zamanlarda biz öğretmenlere verdiği değer bizim için sonsuz bir sevinç kaynağıdır. Bizleri unutmayarak bu güzel programı düzenlemesi bizi gerçekten mutlu etti. Kendisinden ve ekibinden Allah razı olsun”dedi.

Programın sonunda Belediye Başkanımız İrfan Dinç ve eşi Zeynep Dinç tarafından konuklara çiçek, kıravat ve eşarp hediye edilirken, emekli öğretmen Munise Yüksek tarafından da Belediye Başkanımız İrfan Dinç’e  günün anlam ve önemine binaen Türk Bayrağı takdim edildi.