Çevreci Başkanlardan Ekolojik Tedbirler

Çevreci Başkanlardan Ekolojik Tedbirler

3 Ocak 2017

Çankırı Yerel Yönetimler Çevre Hizmetleri Birliği,  2017 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Çankırı Belediye Başkanı ve aynı zamanda Birlik Başkanı İrfan Dinç başkanlığında bir araya gelen ilçe Belediye Başkanları, birliğin bu yıl ve sonraki yıllarda gerçekleştireceği çalışmaları planladı.

Çankırı Yerel Yönetimler Çevre Hizmetleri Birliği toplantısına katılan Belediye Başkanları,  istişarede bulundu. Toplantıda; Birliğe ait düzenli depolama tesisinin 2017 yılı içerisinde teknik kurallara uygun bir şekilde çalıştırılması kararı alındı.  Ayrıca, deponi sahasından çıkan metan gazının toplanması ve elektrik enerjisine dönüştürülmesi ile ilgili sunum da yapıldı. Sunumun ardından Çevre Hizmetleri Birliği Başkanı Dinç, gerekli çalışmaların yapılması için talimat verdi. Metan gazının elektrik enerjisine dönüştürülmesi ile iklime olumsuz etkisi olan karbondioksit salınımının da azaltılması hedefleniyor.