ÇASKİ Bir Yılda 20 Bin m Hat Döşedi

Geri

ÇASKİ Bir Yılda 20 Bin m Hat Döşedi

9 Ocak 2019

Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri, 2018 yatırım programında yer alan ve acil olmayan çalışmaları durdurarak sel baskınlarına karşı önlem alabilmek için başlattığı çalışmalar ile sorunlu bölgelere neşter vurdu. Çalışmaların startını Çankırı Kalesi altından veren ekipler,  Mimar Sinan Mahallesi Damlamca Mevkii TOKİ Konutları üstünde bulunan derelerden gelen yağmur sularını ve rüsubatları engellemek için yaptığı ıslah sekilerinin temizlik çalışmalarının ardından Atatürk Bulvarı ve Fuar Yolu sonunda da çalışmalar gerçekleştirdi. Fuar yolu sonunda bulunan 800 mm çaplı yağmur suyu kolektör hattının Acıçay’a 300 m deplase çalışması yapıldıktan sonra 700 mm çaplı hatlar ile Fuar Yolu sonunda toplanan hatların by pass çalışması ekiplerce yapıldı. Çalışmalar kapsamında; Yanlar Caddesi, Kayabaşı Caddesi, AHR Mahallesi Petek Sokak, Karataş Mahallesi Damlamca Sokak, Aksu Mahallesi Eski Çeşmeli Sokak, Feslikan Mevki Çayyolu Sokak, Buğday Pazarı Mahallesi Seçil Sokak ile Tarihi Çamaşırhane çevresine de yağmur suyu hattı döşendi.

İçme suyunu, yönetmeliğe uygun bir şekilde kontrol ederek izlemelerini yapan ÇASKİ ekipleri, 2018 yılında 10 bin metre içme suyu hattı döşedi. Esentepe’de ana ishale hattının sıkça arızalandığı alanda hat yenileme çalışması gerçekleştirilerek bölgeye 1000 m imalat yapıldı. İhtiyaç duyulan yerleşim alanlarının dışında Çankırı Belediyesi’nin kendi elektrik enerjisini ürettiği GES alanına 700 m, Araç, Yürüyüş ve Bisiklet Yolu Projesi kapsamında ise Karabudak Sokak’a 250 m içme suyu hattı döşendi. Yağmur suyunun birikerek vatandaşlara mağduriyet yaşatmaması için ihtiyaç duyulan 16 noktada da yağmur suyu ızgaraları imalatı yapıldı.

Şehrin muhtelif noktalarında kanalizasyon, yağmursuyu ve içme suyu hattı döşeyen ÇASKİ ekipleri, 11 bin metre hat temizliği de gerçekleştirdi.

IPA Altyapı Hibe Projesi’nin saha gezisi ve proje değerlendirme toplantısı da geçtiğimiz yıl düzenlendi. Belediye Başkanı Hüseyin Boz, proje kapsamında arazi çalışmalarının tamamlandığını belirterek Çankırı için elzem olan Atık Su Arıtma Tesisi’nin kolektör hatlarının ve yan toplayıcılarının 2019 yılında yapılacağını ifade etti.

ÇASKİ Müdürlüğü, 2019 çalışma programı kapsamında da çalışmaların aralıksız yürütüleceğini kaydetti.