Çankırı’yı Hiç Böyle Dinlemediniz!

Geri

Çankırı’yı Hiç Böyle Dinlemediniz!

11 Ekim 2018

Kültürümüzde var olan masal anlatıcılığı geleneğini devam ettirebilmek ve nesilden nesile aktarılmasını sağlamak amacı ile masalcılar yetiştiren Çankırı Belediyesi, 3. Geleneksel Mardin Masalcılar Buluşmasında Çankırı’yı masallar ile tanıttı.

Çankırı Belediyesi, Mardin Müzesi’nin bu yıl 3.sünü düzenlediği Geleneksel Mardin Masalcılar Buluşması’na katıldı. Türkiye’nin dört bir yanından geleneksel masal anlatıcılarını bir araya getiren etkinlik kapsamında okullarda, geleneksel Mardin evlerinde, kentin sosyal alanlarında, kütüphanelerde, özel konaklarda, medreselerde ve Dara Sarnıcı’nda halka açık olarak masallar anlatıldı. Kent sakinlerinin yoğun katılımı ile 2–7 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen masalcılar buluşmasına katılan Çankırı Belediyesi’nin masal anlatıcısı da Çankırı Masalları ile etkinliğe renk kattı. 7’den 70’e her yaş grubundan insan, farklı yörelerin masalları ile buluştu. Yöresel masalların kentlerin belleği ve kimliği olduğunu belirten Belediye Başkanı Hüseyin Boz, “ ‘Açıl susam açıl. Sen kulak verirsen açılır masal kapısı…’ çağrısı ile başlayan buluşma katılarak şehrimizi masallarla anlattık.  Unutulmaya yüz tutmuş bu kültürel mirasın kuşaktan kuşağa aktarılmasında ve canlandırılmasında emek veren herkese ve yöresel masallarımızı Mardin’deki konuklarla buluşturan ekibimize teşekkür ediyorum.” dedi.

50’den fazla masal anlatıcısını bir araya getiren etkinlikte, masal çemberlerinin dışında konserler, sergiler ve seminerler de düzenlendi.