Çankırı’ya Estetik Katacak İki Projenin İhalesi Yapıldı

Geri

Çankırı’ya Estetik Katacak İki Projenin İhalesi Yapıldı

25 Şubat 2020

2019 Yılı Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA)’na Çankırı Belediyesi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce yapılan başvurulardan ikisi başarılı bulunarak desteklenmeye hak kazanmıştı. Bu kapsamda; Çankırı Belediyesi’nin Uzunyol II. Etap, Tabakhane Sokak’ın bir kısmı ve Çankırı Saat Kulesi Cephe İyileştirme Projesi ile Belediyenin İl Kültür Müdürlüğü ile ortaklaşa hazırladığı Şehit Alpay Evirgen Sokak, Çamaşırhane Sokak ve Kirmanoğlu Sokak Cephe İyileştirme Projesi’nin ihalesi gerçekleştirildi. 3 Ocak 2020 tarihinde yer teslimi yapılan Uzunyol II. Etap, Tabakhane Sokak’ının bir kısmı ve Çankırı Saat Kulesi Cephe İyileştirme Projesi’nin ihale bedelinin 3.080.138,60 TL olduğu bildirildi. Bedelin %71,43’ü KUZKA’dan alınan hibe desteği ile karşılanırken kalan kısmı ise Belediye bütçesinden ödenecek.   

7 Ocak 2020 tarihinde yer teslimi yapılan Şehit Alpay Evirgen Sokak, Çamaşırhane Sokak ve Kirmanoğlu Sokak Cephe İyileştirme Projesi yapım işinin ihale bedelinin ise 2.179.843 TL olduğu açıklandı. Maliyetin %68,18’i KUZKA, kalan kısmı ise Belediye tarafından karşılanacak. Belediye ile İl Kültür Müdürlüğünün ortaklaşa yazdığı projenin tüm finansmanını ise Çankırı Belediyesi ve KUZKA üstlenecek.  

Başkan Esen, kış döneminin bitmesinin ardından inşaat sezonunun açılması ile birlikte projelerin yapımına başlanacağını ifade etti. Her iki projenin de hayata geçmesi ile birlikte Uzunyol Caddesi, Tabakhane Sokak’ın bir kısmı, Çamaşırhane, Şehit Alpay Evirgen ve Kirmanoğlu Sokaklar ile Büyük Köprü Caddesi’nin tescilli ve tescilsiz yapılarının yola bakan cephelerinde iyileştirme çalışmaları aslına uygun olarak tamamlanmış olacak.