Çankırı’ya 10 Bin Leylandi Ağacı Dikiliyor

Geri

Çankırı’ya 10 Bin Leylandi Ağacı Dikiliyor

25 Aralık 2015

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Ankara-Kastamonu yolunun giriş ve çıkış kısımlarının ağaçlandırılması ve peyzaj düzenlemeleri kapsamında başlatılan 10 bin adet leylandi dikim çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor. 

Çalışmalar kapsamında ekipler, şu ana kadar, Ankara istikametine yaklaşık 6000 adet leylandi dikerken; Kastamonu yolu istikametini de 3500 adet leylandi ile buluşturacak. 

2015 yılı ağaçlandırma çalışmaları programı dahilinde; Karatekin Üniversitesi Uluyazı Kampusu yolu orta refüjüne 250 adet Ovaakçaağaç, Kırkevler Mahallesi şehir geçişine ise 150 adet ıhlamur ağacı dikimi de gerçekleştirilecek.

 

Dinç, “Çankırı’nın yüzü yeşile, çocuklarımız da güzel bir geleceğe bakacak.” 

Belediye Başkanı İrfan Dinç, Orman İşletme Müdürlüğü ile yaptıkları protokoller çerçevesinde; şehir merkezi ve Ankara il sınırı arasında kalan bölgede koordineli bir şekilde başlattıkları ağaçlandırma seferberliğinde gerçekleştirdikleri fidan dikimi ve ağaçlandırma çalışmaları ile 18 milyon hedefine adım adım ilerlediklerini kaydetti. Diktikleri her fidanın Çankırı’da yeşil bir kuşak oluşturma çabalarının önemli bir parçası olduğunu vurgulayan Dinç, “Çankırı’nın yüzü yeşile, çocuklarımız da güzel bir geleceğe bakacak.” ifadelerini kullandı.