Çankırı’nın Tescillenen Ürünlerini Yapan İşletmeler Denetlenecek

Çankırı’nın Tescillenen Ürünlerini Yapan İşletmeler Denetlenecek

19 Eylül 2019

Çankırı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Çankırı’nın yöresel mutfak kültüründe yer alan Çankırı Yumurta Tatlısı ile Çankırı Sarımsaklı Et tescilinin ardından 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanununun 49. maddesi, Kanunun Uygulanmasına Dair Yönetmenliğin 45. maddesi ve Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Amblem yönetmeliği kapsamında üretim, pazarlama, dağıtım ve satışında faaliyet gösteren işletmelere belirli periyotlarda denetim gerçekleştirileceğini açıkladı. Oluşturulan komisyon tarafından denetlenecek ürünler;  üretim metoduna uygunluğu, doğru malzemelerin kullanılması ve amblem kullanımı açısından incelenecek. Türkiye’nin tüm bölgelerindeki konu ile ilgili meslek kuruluşlarında bilgilendirme yapılacağını belirten Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, tescil tarihinden itibaren ürünlerin üretimini, pazarlamasını, dağıtımını, satışını yapan ve aynı zamanda satışını bırakan işletmelerin Çankırı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bildirimde bulunması gerektiğini ifade etti. Esen, ürünlerin üretim alanında, satış yerinde ve ürün üzerinde ürün logosu ve mahreç amblemi bulundurulmasının zorunlu olduğunu da söyleyerek gerekli logo ve amblemlerin Çankırı Belediyesi’nden temin edileceğini de belirtti.