Çankırı’nın İki Yakası Birleşti

Çankırı’nın İki Yakası Birleşti

11 Ağustos 2017

Aşiyan mevkiine yapılan Aşiyan Köprülü Kavşak projesi tüm hızıyla devam ediyor. Karataş ve Aksu Mahallelerini birbirine bağlayan proje, Tatlıçay ile karayolu üzerine isabet eden prefabrik kirişler üzerine konularak şehrin iki yakasını birleştirdi. Çalışmaları sona yaklaşan köprülü kavşağın toprakarme dolguları, korkulukları, kaldırım ve diğer imalatlarının yapımı da devam ediyor. Köprünün asfalt çalışmaları da en kısa zamanda tamamlanarak vatandaşların hizmetine açılacak. Çankırı halkının projenin tamamlanmasını dört gözle beklediğini belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, “Aşiyan Köprülü Kavşak Projemiz,  Karayolları 15. Bölge Müdürlüğümüzün azimli çalışması ile ayakları üzerine dikildi. Şehir trafiğini rahatlatmak için uygulama projesi Belediyemizce hazırlanan ve Karayolları tarafından ihale edilerek başlatılan “Olmaz, yapılamaz!” denen Aşiyan Köprülü Kavşak, şimdi dimdik karşımızda. Bu proje,  şehrin geçiş noktasında trafik probleminin çözümü için önemli ve etkin bir alternatif olacak.” dedi.