ÇANKIRI'NIN GİYSİ DOLABI KARATEKİN PARKINDA FAALİYETE GEÇTİ

Geri

ÇANKIRI'NIN GİYSİ DOLABI KARATEKİN PARKINDA FAALİYETE GEÇTİ

26 Ocak 2016

Karatekin Parkı'nda oluşturulan Giysi Dolabı düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Hayır sahibi insanların hayırlarının ihtiyaç sahipleri ile buluştuğu kampanyanın açılış törenine Vali Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, Ak Parti İl Başkanı Celal Kaman, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Potukoğlu ile yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Projenin tanıtımı ile ilgili bilgi veren Belediye Yaşlılar Koordinasyon ve Sosyal Yardımlaşma Merkezi birim sorumlusu Dilek Yusuf Ayan, Belediye Başkanı İrfan Dinç'in talimatları ile başladıkları bu proje sayesinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarla hayır severlerin birbirlerini görmeden hayırda buluşmalarının hedeflendiğini söyledi. Belediye Başkanı İrfan Dinç, hayırseverlerin kullanılabilir durumdaki kıyafetleri getirip bu dolaba asacaklarını, ihtiyaç sahiplerinin de gelip ihtiyaç duydukları kıyafetleri buradan alabileceklerini belirterek "Geleneklerimize, örf ve ananelerimize uygun bir yardım mekanizması oluşturduk. Veren el alan eli görmüyor. Daha önceki çalışmalarımızda olduğu gibi hemşehrilerimizin bu projeye sahip çıkacaklarına inanıyorum" diye konuştu. Belediye Başkanı İrfan Dinç, Belediye olarak başlattıkları kampanyaya vatandaşları davet ederek " Açık havada oluşturmuş olduğumuz bu platformda insanlarımız ihtiyaç fazlası olan ya da satın aldıkları kıyafetleri, özellikle kışlık giysilerini getirip buraya asıyorlar. İhtiyaç sahipleri de gelip kendi bedenlerine ve ihtiyaçlarına göre ne gerekiyorsa alıp buradan ayrılıyorlar. İhtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını giderme adına yapmış olduğumuz bu çalışma aslında bizim medeniyetimizde kültürümüzde yeri olan sağ elin verdiğini sol el görmeyecek mantığından hareketle olan hayrın güzel bir göstergesi, güzel bir örneğidir. Dolayısıyla hayırı yapan da kendisine hayır yapılan da birbirini görmeden bu sevaba ulaşmış oluyorlar. Ben projeyi gerçekleştiren arkadaşlarıma ve hayır yapacak kardeşlerime şimdiden çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.  

Vali Vahdettin Özcan'da bu projenin son zamanların en anlamlı projesi olduğunu belirterek "Zaman zaman İstanbul'da arkadaşım olan belediye başkanları ile yaptığım değerlendirmelerde Çankırı Belediyesinin bu tür sosyal projelerde çok daha ileride olduğunu müşahede ediyorum. Bu nedenle de Belediye Başkanımız Sayın İrfan Dinç'i sizlerin huzurunda bir kez daha tebrik ediyorum. Bu projeyi son zamanların en anlamlı projesi olarak gördüğümü ifade etmek istiyorum. Emeği geçenleri kutluyorum" şeklinde konuştu.

Hayır sahiplerinin hayırlarının ihtiyaç sahipleri ile buluşturulduğu kampanya, ihtiyaç sahibi vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.