Çankırı’nın El Sanatları Buğday Pazarı Medresesinde Yaşatılıyor

Geri

Çankırı’nın El Sanatları Buğday Pazarı Medresesinde Yaşatılıyor

4 Nisan 2011

Çankırı Belediyesi’nce kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarının yaşatılması amacıyla Buğday Pazarı Medresesi adeta bir atölyeye dönüştürüldü.

Çankırı’nın geçmişinde ahşap mutfak gereçleri ve aksesuarlardan oluşan ahşap oymacılık sanatı Yusuf Ulusoy’un maharetli ellerinde gelecek kuşaklara aktarılıyor. Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından ilk olarak Tosya’ya gönderilen ve burada semercilik mesleğini öğrenen Yusuf Ulusoy, daha sonra kendi el becerisini geliştirerek birbirinden güzel el işlemesi ahşap eserler ortaya çıkarmaya başladı. Buğday Pazarı (Hazımiye) Medresesine gelen ziyaretçilerin de beğenisini kazanan Yusuf Ulusoy, kendisine böyle bir imkan sağladığı için Belediye Başkanı İrfan Dinç’e teşekkür etti. Ulusoy, her türlü ahşap işçiliği üzerine kendisini geliştirdiğini belirterek “Amacım bu işi geliştirerek devam ettirmek. Ahşap oymacılık ve el sanatları üzerine merakı olanlara da elimden geldiğince yardımcı oluyorum” diye konuştu.

Belediye Başkanı İrfan Dinç’te, Çankırı’yı turizme açma projeleri kapsamında kaybolmaya yüz tutmuş yöresel el sanatlarına büyük bir önem verdiklerini belirterek “Buğday Pazarı Medresesini hem yöresel el sanatlarının tanıtımı hem de sözel kültürümüzün yaşatıldığı bir merkez olarak ziyaretçilere açtık. Öncelikle Çankırı’da yaşayan vatandaşlarımızı Buğday Pazarı Medresesi başta olmak üzere Çivitçioğlu Medresesi, Tarihi Çamaşırhane ve Araştırma Merkezi’ni mutlaka görmelerini ve dışarıda yaşayanlara buraları anlatmalarını arzu ediyoruz. El birliği ile Çankırı’yı turizme açarak ciddi bir ekonomik girdi sağlamayı hedefliyoruz” dedi.