Çankırı’nın Ekolojik Kentsel Tasarım Projeleri Bir Kitapta Toplandı

Geri

Çankırı’nın Ekolojik Kentsel Tasarım Projeleri Bir Kitapta Toplandı

27 Mart 2017

Sorumlu öğretim üyeleri Prof. Dr. Halim Perçin, Prof. Dr. Oğuz Yılmaz, Prof. Dr. Şükran Şahin, Doç, Dr. E. Figen Dilek İlke ve Yardımcı Doç. Dr. Işıl Kaymaz ve Araştırma Görevlisi Cennet Tekin Cüre eşliğinde lisansüstü eğitim alan 15 öğrenciden oluşan ekip, Çankırı’da belirlenen ortak çalışma alanlarında kentsel peyzaj planlama ve tasarım çalışmaları ile ilgili incelemelerde bulunarak Çankırı’nın kimliği, tarihi ve kültürel dokusu, peyzajı ve siluetinin korunması, ekolojik değerlerinin ön plana çıkartılması ile ilgili projelerinin paftaları ve sunumlarını gerçekleştirmişti. Düzenlenen proje yarışmasında ürünlerin ekolojik etki değerlendirmelerinin yapılmasının ardından Çankırı’da sergilenen projeler şimdi de bir kitapta toplandı.

  

Dinç, “Biz İlkleri Severiz.” 

Başkanlık makamında gerçekleştirilen basın toplantısında çalışmalar hakkında bilgi veren Dinç, çevre duyarlılığı ve farkındalığı ile ilgili önemli bir projeye daha imza attıklarını ifade ederek “Biz ilkleri severiz.” dedi.  Dinç, yerel yönetim ve üniversite iş birliğinin bir kente inanılmaz faydalar sağladığını vurgulayarak üniversitenin bilimi alana taşıyarak uygulamaya dönüştürdüğünü söyledi. Dinç, “Üniversitemiz ile ilk sayılabilecek bir alanda eser ortaya koymamız bize farklı bir pencere açıyor. Biz, ilkleri severiz. Tüm projelerimizde daha önce yapılmamış olanı yapmanın derdindeyiz. Bu değerli eser ve çalışmalar, yerel yönetimler ve üniversiteler için örnek teşkil edecek.” ifadelerini kullandı.

 

Ekolojik Kentsel Tasarımın Projelendirildiği İlk Şehir Çankırı

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Akademisyenleri, Ekolojik Kentsel Tasarım konusunda Çankırı’ya ışık tuttuklarını belirtti. Tasarım ve planlama ile ilgili Lisansüstü eğitim gören öğrencilerin Çankırı’da gerçekleştirdikleri çalışmalar sayesinde bir arada gerçek bir ortamda çalışma imkânı buldukları söylendi. Akademisyenler, Çankırı Belediyesi’nin hem ekolojik hem de kentsel tasarımda adım atan öncü bir belediye olduğunu vurgulayarak eserin tüm üniversitelerin kütüphanesinde yer alacağını ifade etti.