Çankırı'nın Coğrafi İşaretli Ürünü Denetlendi

Çankırı'nın Coğrafi İşaretli Ürünü Denetlendi

16 Ağustos 2018

Çankırı Belediyesi'nin girişimleri ile bu senenin başında Türk Patent ve Marka Kurumunca coğrafi işaret ile tescillenen ve Çankırı’nın en önemli yöresel tatlılarından biri olan Yumurta Tatlısı ilk kez denetlendi. Belediye Başkanı Hüseyin Boz, Çankırı Yumurta Tatlısının üretim, pazarlama, dağıtım ve satışında  faaliyet gösteren işletmelere belirli periyotlarda denetim gerçekleştireceklerini ifade etti.

Çankırı ile özdeşleşmiş Yumurta Tatlısı ilk kez denetlendi. Denetim; Çankırı Belediyesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Kahveciler ve Lokantacılar Odası temsilcilerinden oluşturulan komisyonca gerçekleştirildi. Coğrafi işaretleme ile tescillenen ürün, üretim metoduna uygunluğu, doğru malzemelerin kullanılması ve amblem kullanımı açısından incelendi.Başkan Boz, Çankırı Yumurta Tatlısının sürdürülebilir kalitesinin sağlanması, korunması ve gerekli şekilde denetiminin yapılmasının ürünün kalitesini ve tanınmışlığını arttırmak açısından büyük önem taşıdığını kaydetti. Boz, coğrafi işaretleme ile tescillenecek ürünlerin Çankırı'ya turistik olarak ekonomik katkı da sağlayacağının altını çizdi.