Çankırılıların Yardımları Bayır Bucak Türkmenlerine Ulaştırıldı

Çankırılıların Yardımları Bayır Bucak Türkmenlerine Ulaştırıldı

7 Aralık 2015

Suriye’nin kuzeyinde sınırımıza sıfır noktasında yerleşik olan Bayır Bucak Türkmenleri kaos ortamının yaşandığı 2012 yılından bu yana Suriye rejimi askerlerince havadan ve karadan, son zamanlarda da Rusya uçakları tarafından havadan bombalanmak suretiyle soykırımla karşı karşıya bulunuyor. Yaşanan drama dünya sessiz kalırken insani temel ihtiyaç malzemelerini karşılamak üzere Türkiye’nin her yerinden Bayır Bucak Türkmenlerine yardım yağıyor. Çankırı Belediyesi’nin düzenlediği 10 günlük yardım kampanyasına Çankırılılar duyarsız kalmadı ve Bayır Bucak Türkmenleri için 1 tır ve 1 kamyon dolusu malzeme toplandı.

Toplanan yardımların yüklendiği araçlar Belediye Başkanı İrfan Dinç ve meclis üyelerinin de katıldığı törenle Hatay’ın Yayladağı ilçesine uğurlandı. Yardım konvoyu  Belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ethem Yenigürbüz ve Mezarlık İşleri Birim Sorumlusu Hilmi Mutlu tarafından Kızılay yetkilileri ile birlikte Türkiye sınırında oluşturulan güvenli bölgedeki Bayır Bucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere sınıra hareket etti. Ancak Rusların yoğun bombardımanı nedeniyle güvenlik gerekçesi ile araçlar sınırdan geri çevrilerek Yayladağı ilçe merkezindeki Kızılay Kampına yöneldi. Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen yardım malzemeleri ile birlikte Çankırılıların bağışlarından oluşan yardımlar Kızılay depolarına indirilerek Kızılay yetkililerine düzenlenen belge karşılığında teslim edildi. Yayladağı Kızılay yardım sorumlusu hemşehrimiz Murat Karakaya ile Kızılay Sınır Sorumlusu Kamil Ballı ve Ufuk Şahin yardımları teslim eden Çankırı heyetine yakın ilgi gösterdi.