Çankırılılar Namazgâhta ve Kalede İbadet Etmeyi Sevdi

Geri

Çankırılılar Namazgâhta ve Kalede İbadet Etmeyi Sevdi

2 Temmuz 2015

İlk teravih namazından itibaren camileri dolduran Çankırılılar, camilerin yanı sıra Recep Tayyip Erdoğan Parkı’nda bulunan ve geçen yıl ibadete açılan namazgâhta ve Kale’de namaz kılmayı tercih ediyor. Namazgâhta yıldızların altında ibadet eden Çankırılılar,  namazlarını huşu içerisinde eda ederken; Kale’nin şehre hâkim görüntüsü de iftar vakti ve teravih namazında vatandaşlara cazip bir mekân sunuyor.  Havaların ısınması ile birlikte iftar sonrası vatandaşlar, namazgâh ve kaleye daha fazla rağbet gösteriyor. 

Bu yıl teravih namazlarında yeni bir ibadet alanı olarak karşımıza çıkan Çankırı Kalesi’nde iftardan sonra mukabele okunuyor. İki din görevlisinin bulunduğu Kale’de teravih namazları Emir Karatekin Hazretlerinin huzurunda mescitte kılınıyor. Vatandaşların yoğun ilgi göstermesi üzerine mescidin dışına taşan ibadet yeri, açık alanda da devam ediyor. 

Kadınlar ise Kale’de ve namazgâhta kendilerine ayrılan özel bir bölümde namazlarını kılabiliyor. Teravih sonrası vatandaşlar, Çankırı Kalesi ile Recep Tayip Erdoğan Parkı’nın muhteşem görüntüsünde aileleri ile birlikte huzurlu bir akşam geçiriyor.  

Çankırı Kalesi’nde başlatılan uygulamanın gelenekselleştirilerek önümüzdeki yıllarda da Ramazan aylarında devam etmesi planlanıyor.