Çankırılılar Halep Halkı İçin Seferber Oldu

Geri

Çankırılılar Halep Halkı İçin Seferber Oldu

3 Ocak 2017

Sadece ilindeki değil dünyanın hiçbir yerindeki mazlumlara kayıtsız kalmayan Çankırılılar,  Belediyenin  “Zamane Ensarı Sen Ol!” sloganı ile başlattığı Halep’e yardım kampanyasına yoğun ilgi gösterdi. Yüce gönüllülük örneği gösteren Çankırı halkı, Halep’teki kardeşleri için seferber oldu. 

Belediye Başkanı İrfan Dinç ve eşi Zeynep Perihan Dinç’in girişimleri ile başlatılan kampanyanın ilk gününden itibaren vatandaşlar giyimden, gıdaya, bebek bezinden battaniyeye kadar ihtiyaç duyulan birçok yardım malzemesini Belediye Beyaz Masa birimine ulaştırdı. Vatandaşların büyük duyarlılık gösterdiği yardım kampanyası kapsamında toplanan malzemeler, belediye görevlileri tarafından gruplandırılarak düzenli bir şekilde paketlendi. Halep’teki zulme “Dur!” diyen Çankırılılar, sahip olduklarını Halep halkı ile paylaştı.

  

İnsani Yardımlar Devam Ediyor

Yardımsever vatandaşlar, ihtiyaç duyulan malzemeleri Beyaz Masa’ya getirmeye devam ediyor. Yardım kampanyasında toplanan konserve gıdalar, bisküviler,  bebek bezi, bebek maması, bebe bisküvisi, biberon, süt, 0–5 yaş arası kullanılmamış çocuk kıyafetleri, çocuk botu, kullanılmamış battaniye ve yorgan, iç giyim ( içlik, iç çamaşırı, çorap vs.), kadın pedi, ıslak mendil ve sabun gibi malzemeler, tırlar ile Halepli vatandaşlara ulaştırılacak. 

Vatandaşlar, Belediyenin başlattığı kampanyanın yanı sıra ulusal ve uluslar arası düzeyde yardımlarını devam ettiren Türk Kızılayı (HALEP Yaz 2868’e gönder), Türkiye Diyanet Vakfı (HALEP Yaz 5601’e gönder),  İHH İnsani Yardım Vakfı (CADIR Yaz 4072’e gönder) aracılığı ile SMS atarak doğrudan para yardımı da yapabilecek.