Çankırılı Merhum Terzisinin Koleksiyonu Engelli Gençlere Emanet

Çankırılı Merhum Terzisinin Koleksiyonu Engelli Gençlere Emanet

9 Kasım 2023

Çankırı Yukarı Çarşı esnaflarından merhum Terzi Satılmış Çelik’in takım elbise koleksiyonu engelli vatandaşlara emanet edildi. Çankırı’nın sembollerinden Taş Mescit’te 16 yıl boyunca fahri görevlilik yapan eşi Yaşar Çelik, Çankırı’da 47 yıl terzilik yapmış merhum eşi Satılmış Çelik’in el emeği göz nuru takım elbiselerini onun anısına Çankırı Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezine bağışladı. Oğlu Mustafa Çelik’in teslim ettiği kıyafetler, Merkeze üye engelli gençlere hediye edildi.

Kıyafetleri giyen gençlerin ilk ziyareti ise Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen’e oldu. Makamda gerçekleşen ziyarette Çelik ailesine teşekkür eden Esen, “Çankırı’nın önemli esnaflarından, dahası yarenlerinden bir büyümüzün öldükten sonra da memleketi için güzel şeylere vesile olması bizi çok duygulandırdı. Yerel basın mensuplarımızdan Mustafa Çelik abimizin ve annesinin isteği üzerine biz de böylesine örnek bir davranışa aracı olmaktan mutluluk duyduk. Merhum Satılmış Çelik’e Allah’tan rahmet diliyorum. Ürünlerin çoğu, kendi el emeği ile yaptığı kıyafetlerden oluşuyor. Ailesi de pırıl pırıl saklamış, kıymet bilmiş. Şimdi bu gençlerimizin üzerinde daha da anlamlı hale geldi. Bir insan vefat ettikten sonra yaşar mı derseniz, işte bu şekilde yaşar, yaşatılır. Vesile olan herkese teşekkür ediyorum. Çankırı’mıza da birbirimizi tamamlamak yakışır.” dedi.