Çankırılı Kadınlar Kan Bağışı İçin Kolları Sıvadı

Çankırılı Kadınlar Kan Bağışı İçin Kolları Sıvadı

16 Şubat 2017

Çankırı Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren kadın birimlerinden Astarlızade Sabiha Anne Kadın Eğitim Kültür Merkezinde çalışan personel ile birlikte merkezin etkinliklerinden faydalanan üye ve kursiyerler, “Biz de Varız!” diyerek kan bağışı kampanyasına katıldı. Kızılay’ın gezici kan bağışı araç ekibi tarafından alınan kanlarda kursiyerler, öncelikle başvuru formu doldurdu. Parmaktan alınan örnek sonucunda kan ölçümü sonuçları uygun olan kadınlar, doktor tarafından genel sağlık kontrolleri gerçekleştirildikten sonra kan bağışı yapabildi. Türk Kızılay’ı tarafından titizlik ile yürütülen kampanyaya katılan üye ve kursiyerler, kurs faaliyetlerine başlamadan önce kan bağışlamayı tercih etti. Kan bağışına mahalle sakinleri de ilgi gösterdi. Kadın kursiyerlerin yanı sıra erkekler de kan bağışı yaparak kampanyaya destek verdi.

Kursiyerler, hayat kurtaran kan bağışının Türkiye’deki oranlarının arttırılmasına katkı sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Çankırı Belediyesi Astarlızade Sabiha Anne Kadın Eğitim Kültür Merkezi çalışanları ve üyeleri,  kan bağışı sayısını arttırmak için tatlı bir rekabet başlatarak Belediyenin diğer kadın birimlerine de çağrı yaptı. Tatlı rekabetin galibi ise kan bağışları ile şifa bulacak hastalar olacak.