Çankırılı Hanımlardan Tarihi Fedakarlık Örneği

Geri

Çankırılı Hanımlardan Tarihi Fedakarlık Örneği

4 Şubat 2016

Çankırı Belediyesi'nin Bayırbucak Türkmenleri için başlatmış olduğu "Kardeşliğe Bir İlmek de Sen At" kampanyasına yardımlar gelmeye devam ediyor.

Bayırbucak'ta çıkan çatışmalar sonucunda zor durumda kalan Türkmen kardeşlerimiz için başlatılan kampanyada, Çankırılı hanımlar fedakarlıklarını birkez daha ortaya koydu. Kampanya kapsamında Belediye Hanım Lokalleri, Kadın İstihdam Merkezi ile Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi kursiyerlerinin işlemiş olduğu örgüler belediyeye teslim edildi.

Çankırılı hanımların yoğun katılımları ve fedakarlıkları ile yürütülen kampanyaya destekler her geçen gün artıyor. Bayırbucak Türkmenleri için başlatılan kampanyada hanımların ilgi ve destekleriyle gurur duyduklarını söyleyen Belediye Başkanı İrfan Dinç, "Çankırı Hanımlarının tarihten gelen bir fedakarlık ve vefa örneği teşkil ettiğini hepimiz biliyoruz. Kurtuluş yıllarındaki dillere destan kahramanlıklarının bir benzerine, Türkmen kardeşlerimiz için ortaya koymuş oldukları fedakarlıkları ile bugün bir kez  daha şahit oluyoruz." ifadelerini kullandı.  

"Yoğun İlgi ve Talep Var"

Kampanyaya katılımların oldukça fazla olduğunu ve her geçen gün daha da arttığını belirten Dinç," Hanımlarımızın bu müthiş özverisi ve yardımseverliği, tarihi misyonumuzun halen devam ettiğinin göstergesidir. Günlük koşuşturma içerisinde hanım kardeşlerimiz örgü örmek için zamanlarını ayırıp, yardıma muhtaç kardeşlerimize el uzatıyorlar. Çankırı kadınına yakışan ve herkese örnek olacak bir davranışın temsilleri olan değerli hanımlarımıza bir kez daha yürekten teşekkür ediyorum. İlmek ilmek sevgi ve fedakarlıklarını ören, içerisine dularını da katarak Türkmen kardeşlerimizin yaralarına merhem olmaya çalışan hanım efendilerimizin elleri dert görmesin diyorum. Her birinden Allah razı olsun." şeklinde devam etti.

Kampanyaya destek veren ve yoğun katılımları ile tarihi misyonlarını bir kez daha yüklenen kursiyer hanımlar, böyle bir kampanyada yer almaktan dolayı duydukları mutluluğu dile getirirlerken, kardeşlerine yapmış oldukları bu fedakarlıklar ile de son derece gurur duyduklarını ifade ettiler. Hanımlar, kendilerinin kampanyaya dahil olmalarını sağlayan ve kendilerine fedakarlık yapma fırsatı veren Belediye Başkanı İrfan Dinç'e de teşekkür ettiler.

 Kampanya için işlenen örgüler belediye bünyesindeki Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi, Kadın İstihdam Merkezi ve Hanım Lokalleri'nde de sergiye çıktı.