“Çankırılı Hanımlar Geleneği Yaşatıyor Geleceği Kazanıyor”

Geri

“Çankırılı Hanımlar Geleneği Yaşatıyor Geleceği Kazanıyor”

11 Mayıs 2017

Esentepe Kültür Merkezi usta öğreticileri ve kursiyerleri dönem boyunca el emeği göz nuru ile hazırladıkları eserlerini sergiledi. Esentepe Mahallesi sakinleri de sergiye yoğun ilgi gösterdi. Bilgi ve becerilerini konuşturan kadınlar, sergi sonunda katılım belgelerini de aldı.

Esentepeli kadınların her şeyin en iyisini hak ettiğini belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, “ Esentepe Kültür Merkezimiz şehrimize ve bulunduğu bölgeye büyük değer kattı. Esentepeli genç kızlarımız, merkezimize gelerek eğitimlerini aldıkları bilgi ve beceri kursları ile kendi çeyizlerini kendileri hazırlıyor. Buradaki hanımefendilere yeni bir mekân açarak hayatın içinde daha aktif olmalarına katkı sağladık. Hanımlarımızın ev ekonomilerine destekleri önemli oranda arttı.” dedi. 

Dinç, yerel yönetim olarak hizmetleri şehrin dört bir tarafında hünerli hanımların ayaklarına kadar götürdüklerini belirterek “Çankırılı hanımlar üretirlerken hem geleneği yaşatıyor hem de geleceği kazanıyor. Bize de onlara destek olmak düşüyor.” ifadelerini kullandı. 

Esentepeli kadınlar,  Kültür Merkezinin yaşadıkları yere kattığı değerden dolayı Başkan Dinç’e teşekkür ederek yapılan hizmetlerden mutlu olduklarını dile getirdi. Dinç, sergi sonunda protokole merkezin yaran odası, spor odası gibi diğer odalarını da gezdirdi.