Çankırılı Engelliler Halepli Kardeşlerinin Yüzünü Güldürecek

Geri

Çankırılı Engelliler Halepli Kardeşlerinin Yüzünü Güldürecek

9 Ocak 2017

Çankırı Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi tarafından açılan ahşap boyama kursuna katılan 25 yaş üstü engelliler, fırçalarını ve boyalarını ellerine aldılar ve bu kez ahşap oyuncakları, zulmün pençesinden kurtulan Halepli kardeşleri için boyadılar. Çankırılı engelli gençler, Halepli çocukların yüzünde gülücükler açsın istiyor.

Özel gençlerin etkinliğine Belediye Başkanı İrfan Dinç de katıldı. Başkan Dinç, özel çocukların ahşap oyuncak boyama kursuna büyük bir özveri ve keyifle katıldıklarını söyleyerek onlarla birlikte ahşap oyuncakları boyadı. Engellilerin dünyada yaşananlara duyarsız kalmadığını vurgulayan Dinç, "Bu kardeşlerimiz dünyayı takip ediyor. Halep'te, Somali'de, Irak'ta, yani dünyada neler yaşandığını biliyorlar. Buralarda insanlığa yapılan işkenceleri kınıyor ve yaşananlara üzülüyor. Engelli bir kardeşimiz haberleri izledikten sonra ağladığını söylüyor. Bu kardeşlerimizin yürekleri, oralardaki mazlum yüreklerle bir çarpıyor. İnsanlık adına önemli hassasiyetler ortaya koyuyor. Bu hassasiyetlerinden dolayı onları kutluyorum." dedi.

Dinç, engellilerin boyadığı oyuncakların çok anlamlı şekilde değerlendireceğini ifade ederek "Engelli arkadaşlarımız burada boyadıkları ahşap oyuncakları Halepli kardeşlerine gönderecek. Yaptıkları bu ürünleri dünyanın dört bir yanındaki kardeşleriyle paylaşma arzusunda olmaları takdire şayan bir durum." şeklinde konuştu. 

Çankırı Belediyesi, engelli gençlerin hazırladığı oyuncakları önümüzdeki günlerde Halepli çocuklara ulaştıracak.