Çankırı’da Yaran Okulu İlk Dersini Yaptı

Geri

Çankırı’da Yaran Okulu İlk Dersini Yaptı

8 Ocak 2018

Çankırı Belediyesi Yâran Okulu ilk dersini yaptı. Çankırı’da yaşayan ailelerin büyük ilgi gösterdiği okula kaydı yapılan öğrenciler, ilk derste yaran kültürünün oturma düzeni ve misafir karşılama adaplarını öğrendi.

UNESCO’nun  somut olmayan kültür mirası listesinde yer alan Yaran kültürünü nesiller boyu yaşatmak için düğmeye basan Çankırı Belediyesi, Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademisi bünyesinde kurduğu Yaran Okulu’nun ilk dersini gerçekleştirdi.  Yaran Okulu’na kayıt yaptıran 9-12 yaş aralığındaki 50 erkek çocuk, yaran kültürünün adaplarını Yaran Başağalarından öğrenmeye başladı. Yaran Okulu’nun ilk dersi, üç öğrencinin yaptığı dua ile açıldı.

Derse katılan Belediye Başkanı İrfan Dinç, yeni nesile Yaran kültürünün bilgi ve becerilerini kazandırmayı amaçladıklarını ifade ederek “ Yavrularımızı en iyi şekilde geleceğe hazırlamak istiyoruz. Geleceğin bilgisine kendi kültürel değerlerimizi yansıttığımız sürece başarımız istikrarlı olur. Yaran Okulu ile kültürel alanda başlattığımız girişimin Türk gençliğinin aydınlık yarınlarında hayırlı bir adım olacağına inanıyoruz. Bu yolda bizden desteğini esirgemeyen Yaran kültürümüzün kıymetli Başağalarına, özverili ailelerimize, yürekleri öğrenme aşkı ile yanan yavrularımıza, öğreticileri Nejdet Hocamıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.  Böylesi sağlam ve güzel bir fikrin arkasında ancak bir kadın olabilirdi, Yaran kültürünü bu zamana kadar layığı ile devam etmesine yardımcı olan kadınlarımızdan aldığı ilham ile Yaran Okulu’na fikir anneliği yapan kıymetli eşim Halkbilimci Zeynep Perihan Dinç Hanımefendi’ye de sonsuz şükranlarımı sunuyorum. ” diye konuştu.