Çankırı’da Vatan Nöbetine Binlerce Vatandaş Katıldı

Geri

Çankırı’da Vatan Nöbetine Binlerce Vatandaş Katıldı

18 Temmuz 2017

15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde Çankırı sokakları Türk bayrağı ile doldu. Kırmızı beyaz renklere bürünen Çankırı’da Milli Birlik Yürüyüşü için binlerce kişi Kucaklama Taşı mevkiinde bir araya geldi. Kortejin en önünde terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen’in üzerinde idam kararı yazılı ipe asılmış kuklası yer aldı.

Yürüyüşe katılan vatandaşlar tekbirler eşliğinde Milli İrade Meydanı’na geldi. 15 Temmuz’u anmak için meydanda toplanan binler, vatan nöbeti tutmak için hazır bekledi.

 

Çankırı ‘da Vatan Nöbeti

Organizasyonunu Çankırı Belediyesi’nin yaptığı anma programında Kur’an-ı Kerim tilaveti okunurken 15 Temmuz’u anlatan sinevizyon gösterileri, şiirler, gösteriler ve dinletiler yer aldı. Binlerce Çankırılı, anma programına ellerinde Türk bayrakları ve üstlerinde 15 Temmuz yazılı tişörtler ile katıldı. Nöbet tutan vatandaşlara çeşitli ikramlarda da bulunuldu. Büyük bir coşkunun yaşandığı alanda vatandaşlara hitap eden Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç,  nerede ülkemizin çıkarları söz konusu ise savaşan, var olan, kan döken, şehit olan, gazi olan tarih yapıcı Çankırı’nın bu büyük özelliğine 15 Temmuz gecesi bir kez daha şahit olduklarını belirtti. Dinç, “ 2. Kurtuluş harbinin ana karargâhı Çankırı, hoş geldin sefalar getirdin. Böylesi bir şehrin Belediye Başkanı olmaktan gurur duyuyorum. Şehidi, gazisi, şahadeti ile övünen ve başkalarının da gıpta ettiği ender şehirlerden bir tanesiyiz. Biz bu medeniyete büyük katkılar verdik. Tarihe ciddi notlar düştük. Çünkü biz yaran kültürü ile yetiştik. Bizim özümüzde cihat aşkı vardır. Çankırı’nın evlatları, hain kalkışma girişiminin ilk dakikalarından itibaren bir saat içerisinde 30 bin evladı ile bu meydanı hınca hınç doldurdu. İftihar ediyoruz ve alkışlıyoruz hemşerilerimizi… Bu şehir hizmetin en iyisini fazlası ile hak etmiştir.” dedi.

Tarihimizin darbeler ve isyanlarla dolu olduğunu ifade eden Dinç, hepsinin devletin başındakilere yapıldığını 15 Temmuz’un ise millete yapıldığının altını çizdi. Dinç, konuşmasını “ Bu millet, FETÖ’ye karşı ummadıkları bir şekilde dersini vermiştir. Bunlar, İstanbul’un fethinin hazımsızlığını çocuklarına miras olarak bırakıyorlar. İşte biz de bir ve beraber olma zorundayız. Birbirimizi kucaklamak zorundayız, çünkü ülkemiz beka sorunu ile karşı karşıyadır. 15 Temmuz Destanı acı, gözyaşı ve kana rağmen kadim medeniyetimizin ve dünya insanlığının önünü açan yeni bir direniş ve dirilişin adı ve miladıdır. Bu ruhu canlı ve diri tutmalıyız. Hem 15 Temmuz gecesi hem de bugün göstermiş olduğunu ilgi ve duyarlılığa yürekten teşekkür ediyorum.” sözleri ile bitirdi.

Vatan nöbetinde Çankırılıların şehitlerin ruhuna gönderilen Yasin-i Şeriflerin hatim duası da yapıldı. 15 Temmuz nöbeti Pazar gecesi saat 24.00’e kadar devam edecek.