Çankırı’da Şehir İçi Ulaşımda Yeni Dönem Başladı

Geri

Çankırı’da Şehir İçi Ulaşımda Yeni Dönem Başladı

7 Eylül 2022

 

Başkan Esen İlk Seferleri Başlattı, Ulaşım Bir Hafta Ücretsiz

 

Şehir içi toplu taşıma sorununu ortadan kaldırmak için harekete geçen Çankırı Belediyesi, mevcut otobüs işletmeciliğinin işi bırakması sebebi ile ulaşım seferlerine erken başladı. Ulaşım hizmetinin bir hafta ücretsiz verileceği bildirildi.

 

Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen’in girişimleri ile kazandırılan son model 21 araç, Çankırı halkının hizmetine sunuldu. Başkan Esen, “Halkımızın şehir içi ulaşım konusundaki sıkıntılarını onlarla birlikte biz de yaşadık. Bu konuya neşter vurma zamanı gelmiştir. Her şeyi tam olarak hazırlayıp Ekim ayı başında koordineli bir şekilde ulaşım hizmetlerimize başlayacaktık. Fakat mevcut işletmeden kaynaklanan sebeplerden dolayı otobüslerimiz bugün itibari ile hizmet vermeye, halkımızı taşımaya başlamıştır. Seferlerimiz bir hafta ücretsiz olarak hizmet verecek. Elbette ki bu süreçte otobüslerimizin de, halkımızın rahatını ve güvenini sağlaması için yeni başlattığımız şoförlerimizin de alışma süreci olacaktır. Aksaklıkların kısa zamanda giderileceğini düşünüyor, halkımızın anlayışına sığınıyorum. El birliği ile bu işten de alnımızın akı ile çıkacağız. İlk seferlerimiz bugün başlıyor. Halkıma hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.

 

Çankırı Belediyesinden yapılan açıklamaya göre; Özel Halk Otobüsleri Çankırı Belediyesi çatısı altında birleşti. Şehir içi toplu taşıma hizmetini bugün itibari ile Çankırı Belediyesi verecek. Şehir içi toplu ulaşımda yeni dönemde son model araçlar kullanılarak 4 otobüs, 15 minibüs ve 2 körüklü araç olmak üzere toplam 21 konforlu araç sahada olacak. Otobüs güzergâhlarının en verimli şekilde çalışması için vatandaştan gelen taleplere göre düzenleme yapılacak. Yeni düzenlemeler tamamlandıktan sonra, vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için otobüs güzergâhları ve saatleri www.cankiri.bel.tr adresinden de duyurulacak.