Çankırı'da Pazar Alanındaki Vatandaşlar Hep Birlikte İstiklal Marşı’nı Okudu

Geri

Çankırı'da Pazar Alanındaki Vatandaşlar Hep Birlikte İstiklal Marşı’nı Okudu

19 Mart 2018

Çankırı’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103'üncü yıl dönümü dolayısı ile pazar alanında bulunan esnaf ve vatandaşlara sürpriz yapılarak hoparlörlerden bir anda İstiklal Marşı çalındı. Vatandaşlar, yaptıkları işleri bırakarak saygı duruşunda İstiklal Marşı’nı okudu. Çankırı Belediyesi Gençlik Merkezi üyeleri tarafından hazırlanan etkinlik Pazar Pazarı'nda gerçekleştirildi. Pazar esnafı ve alışveriş yapan vatandaşlar durumdan habersizken hoparlörlerden bir anda İstiklal Marşı çalınmaya başlandı. Alışveriş yapan yüzlerce vatandaş saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okudu. Gençlik Merkezi üyeleri tarafından pazar alanında Türk bayrakları da açıldı.

Pazar esnaflarından Yunus Oruç "10 yıldır pazarcılık yapıyorum. Bugün değişik bir şey oldu. Elma satarken birden İstiklal Marşı okundu. Vatandaşlarla birlikte saygı duruşunda bulunduk, İstiklal Marşımızı okuduk. Memleketimiz bir, bunu tekrardan gördük. Bugün hem Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümü hem de Afrin’e girdik.” ifadelerine yer verdi.

Pazar esnaflarından Muhammed Yalçın ise İstiklal Marşı'nın her yerde her zaman okunması gerektiğini ifade ederek, "İstiklal Marşı pazarda, mahallede her yerde okunsun. Bu bayrağa dedelerimiz kan verdi, can verdi. Biz de vermeye hazırız. " dedi.