Çankırı’da Kentsel Sit Alanı Yeniden Belirlendi

Çankırı’da Kentsel Sit Alanı Yeniden Belirlendi

16 Temmuz 2020

Geçtiğimiz günlerde Çankırı’da toplanan Ankara Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu, daha önceki kararda sit alanına dâhil edilen bölgeyi gezerek yerinde incelemeler yaptı. Çankırı Belediyesi ve TOKİ iş birliği ile yürütülen Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında bölgede bulunan tarihi yapıların parsel bazında korunması ve kentsel dönüşümün sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi amacı ile İnciliçeşme Mahallesi’nin bir kısmı, kentsel sit alanına özgü özellikler taşımamasından dolayı kentsel sit alanı olmaktan çıkarıldı. Çankırı Belediyesi’nin gayretleri sonucu alınan karar doğrultusunda; sit alanına dâhil edilen bölgeler yapısına uygun olarak korunurken sitten çıkarılan alanlar ise Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında konuta dönüştürülecek.

Süreç ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, “Orada ikamet eden vatandaşlarımızdan konu ile ilgili yoğun talep vardı. Vatandaşımızın evine doğalgaz bağlatamıyor, gerekli tamiratları yapamıyorduk. Çoğu mekruh bina, yapısal olarak tescilli ve kültür varlığı olmaması sebebi ile sit alanının yeniden belirlenmesi, yani sitten çıkartılarak bölgenin daha da daraltılması yönündeki görüşme ve çabalar neticesinde sonuca ulaşıldı. Vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.