Çankırı’da İftar Kalabalığı Aile Fotoğrafına Dönüştü

Geri

Çankırı’da İftar Kalabalığı Aile Fotoğrafına Dönüştü

2 Temmuz 2015

Çankırı’da son birkaç yıldır Belediyenin mahalle iftarları şeklinde genişletilen ve Ramazan denilince akla ilk gelen iftar sofralarında konu komşu tüm mahalle bir sofrada orucunu açıyor.  Kalabalık halde birlikte açılan iftarlarda Çankırılılar, Ramazan ayının bereketinden hep birlikte faydalanıyor. Vatandaşların bütünleşerek birbirleri ile kaynaştıkları mahalle iftarları Çankırı’da büyük bir aile fotoğrafına dönüşüyor.


Mahalle İftarlarına Son İki Günde 12 Bin Kişi Katıldı 

Çankırı’da yaşayan vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği mahalle iftarlarının son iki gününde Ticaret Lisesi yanı, Karataş Sitesi çevresi, Karatekin Mahallesi ve Çınar Sitesi mevkiinde kurulan sofralara yaklaşık 12 bin kişi katıldı. Mutfak, sofra kurulumu ve yemek dağıtımında görev alan ekibin de yardımı ile gerçekleştirilen iftar sofraları, Çankırı halkını yine aynı sofra etrafında buluşturdu. 

Vatandaşlarla her akşam Ramazan sofralarında bir araya gelen Belediye Başkanı İrfan Dinç, kazanların başına geçerek yemek dağıtımına da yardım etti. Başkan Dinç, iftar sonrası vatandaşlarla sohbet ederek onların hayır dualarını da aldı. 

Çankırı Belediyesi’nin geleneksel mahalle iftarlarını Salı ve Perşembe günleri Buğday Pazarı (Hazımiye) Medresesi’nde ilahi ve ney dinletisi; Cuma ve Cumartesi günleri ise Karatekin Parkı’na kurulan Ramazan Sokağı eğlenceleri takip ediyor.