Çankırı’da Her Yer Türk Bayrağı Her Yer Atatürk

Çankırı’da Her Yer Türk Bayrağı Her Yer Atatürk

21 Mayıs 2021

Çankırı Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşku ile kutladı. Şehrin giriş noktasından görünecek şekilde Türk Bayrağı ile Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafını Çankırı Kalesi’ne asan Belediye, 102 yıl önce milli mücadele için atılan ilk somut adım 19 Mayıs gününde, pandemi sürecindeki kısıtlamalara rağmen, bayram coşkusunu evlere taşıdı.

Çankırı’da Çarşamba günü sabah saat 10.40’ta başlayan Gençlik yürüyüşü11.00’de Anıt Alanı’nda çelenk sunma töreni ile devam etti. Çankırı Belediyesi tarafından milli mücadelenin 102. yıl dönümü kutlamaları kapsamında 9 pare top atışı yapıldı. Çankırı semalarında inleyen top atışı, milli mücadele coşkusunu Çankırı halkına yaşattı. Tüm gün boyunca Belediye hoparlöründen Atatürk’ün sesinden “Ne Mutlu Türk’üm Diyene!” ile biten sözleri ile dönemi anlatan marşlar verildi. Ay yıldızlı bayraklarla süslü Çankırı Belediyesi araç filosu, İtfaiye Hizmet Binası’ndan başlayarak şehir turu yaptı. Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, konvoya ailesi ile birlikte katıldı. Belediye Türk Halk Müziği Topluluğu ise Atatürk’ün sevdiği şarkıları çalıp söyledi.  Etkinliklere vatandaşlar da balkonlarına çıkarak ellerinde Türk bayrakları ile eşlik etti.