Çankırı’da Hayvan Pazarı Bayrama Hazır

Geri

Çankırı’da Hayvan Pazarı Bayrama Hazır

1 Eylül 2016

Belediyenin ilgili müdürlüklerince canlı hayvan pazarının kurulması ile birlikte Kurban Bayramı öncesi gerekli tüm önlemler alındı. Fen İşleri Müdürlüğü hayvan pazarı alanına ve mezbaha kesim alanına ulaşımın kolayca sağlanması için Yapraklı yolu ile mezbaha arasındaki yollarda asfaltlama çalışmalarını tamamladı. Ekipler, çadır alanlarının yerlerinin altyapısını hazırlayarak satış için 40 adet çadır yeri belirledi.  

Çadır alanlarını kullanacak kurban satıcılarının ve kurban almaya gelen vatandaşların ihtiyaçlarının giderilmesi için Belediye Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından alana tuvalet kurularak içme suyu hattı da çekildi. 

Temizlik İşleri Müdürlüğü, canlı hayvan pazarı alanının genel bakım ve temizliğini gerçekleştirirken Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler de pazar içerisindeki trafiği düzenleyerek pazar yerini temizlik ve hijyen açısından denetliyor.

Veteriner İşleri Müdürlüğü ise Kurban Bayramı öncesinde alınacak tedbirler doğrultusunda küçükbaş ve büyükbaş hayvanların giriş çıkışlarının veteriner kontrolünde gerçekleştiriyor.  Satışı yapılacak hayvanların kulak küpeleri, pasaportları kontrol edilirken sağlık kontrolleri de yapılıyor. 

 

Kurban Kesim Alanları Belli Oldu

Çankırı Belediyesi, komisyon kararları doğrultusunda belirlenen kesim alanlarını bayrama hazırladı. Vatandaşların kurban kesimine düzen getiren çalışma sayesinde vatandaşlar,  kurbanlıklarını profesyonel kasaplar eşliğinde kestirebilecek.

Veteriner İşleri Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; vatandaşlar kurban kesimlerini Pazar Pazarında,  Belediye Mezbahada ve kendilerine ait özel bahçelerde yapabilecek. Kesim alanlarının güvenliği ve temizliği için ilgili birimlerin personelleri kesim süresince hizmet verecek. Kesim yerlerinin temizliği Belediye Temizlik İleri Müdürlüğünce sağlanacak.  Kesim alanlarında vatandaşların su ihtiyacını gidermek için Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü Pazar Pazarı alanına çekilen temiz su hattı ile vatandaşlara hizmet verecek.. Belediye mezbahada kurbanlarını kestiren vatandaşlara ikramlarda da bulunulacak. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ise kesim alanının yıkanması için bir arazöz tahsis ederken; su kesintisine karşı önlem olarak da iki adet içme suyu tankeri hazır bulunduracak. 

Belediye Başkanı İrfan Dinç, gerekli bütün hazırlıkların bayram öncesi tamamlandığını ifade ederek Çankırılıların huzurlu bir bayram geçirmeleri için tüm ekipleri ile birlikte çalıştıklarını kaydetti. Dinç, belediye tarafından alınan önlemler ve sağlanan imkânlar ile kurban kesimlerinin güvenli, rahat ve temiz bir ortamda gerçekleştirilmesini amaçladıklarını belirtti. Çalışmalar sayesinde görüntü ve çevre kirliliğinin de önüne geçilmiş olunacak.