Çankırı’da Geleneksel Ramazan Etkinlikleri Başlıyor

Geri

Çankırı’da Geleneksel Ramazan Etkinlikleri Başlıyor

26 Mayıs 2017

Çankırı Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Ramazan etkinlikleri kapsamında 27 Mayıs Cumartesi gününden itibaren her Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri Karatekin Parkı’nda saat 21.00’den sonra farklı etkinlikler düzenlenecek. Çankırılılar, iftar sonrası geleneksel Ramazan etkinlikleri ile Ramazan ayının farklılığını doyasıya yaşayacak. Ramazan Sokağı’nda orta oyun, Hacivat ile Karagöz, Meddah gösterileri gerçekleştirilecek.  Çocuklar için sürpriz gösteriler ve yarışmalar da düzenlenecek. Etkinliklerde macun ve pamuk şeker ile mısır ikramı da yapılacak.

Ramazan ayının birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma ortamını bu yıl da Çankırı’da en şekilde yaşatacaklarını belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, “Tüm hemşehrilerimizin mübarek Ramazan ayını tebrik ediyor ve herkesi geleneksel Ramazan etkinliklerimize davet ediyoruz.” dedi.

 

İftar Çadırı Kuruluyor

Belediyenin 2004’ten bu yana geleneksel hale getirdiği iftar programı Sultan Süleyman (Büyük) Camii önündeki alana kurulan iftar çadırında devam edecek.  Hava şartları da göz önünde bulundurularak kurulan çadır, Ramazan ayı boyunca misafirlerini ağırlayacak.

İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanı sıra ilimize gelen misafirler ya da toplu halde dayanışma içerisinde oruç açmak isteyen vatandaşlarımızın katılabileceği çadır iftarlarında ramazan ayı boyunca ücretsiz olarak iftar yemekleri verilecek.

 

Dost Sohbetleri Medreselerde

Ramazan ayında Buğday Pazarı (Hazımiye) ve Çivitçioğlu Medreseleri iftardan sonra açık olacak. Vatandaşlar, dost sohbetlerine medreselerde devam edebilecek. Ailesi ve dostları ile birlikte medreselere gelen vatandaşlara çay veya geleneksel kızılcık eğşisi ikram edilecek.

 

Teravih Namazları Çankırı Kalesi’nde

Teravih namazları camilerin yanı sıra Çankırı Kalesi’nde de devam edecek. Ramazan ayı boyunca her akşam iftardan sonra iki hafız eşliğinde Kale’de mukabele okunacak. Teravih namazları ise Kale’deki mescitte kılınacak. Hava sıcaklığının artması ile birlikte teravih namazları Recep Tayyip Erdoğan Parkı’nda bulunan namazgâhta da devam edecek.