Çankırı’da Diyabet ve Aile Semineri Düzenlendi

Çankırı’da Diyabet ve Aile Semineri Düzenlendi

16 Kasım 2018

Çankırı Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü ortaklaşa düzenledikleri seminer ile kadın kursiyerleri diyabet hakkında bilgilendirdi.  Astarlızade Sabiha Anne Kadın Eğitim Kültür Merkezinde Diyetisyen Esra Kocamış Baş ve Ebe Aynur Özkan tarafından verilen Diyabet ve Aile konulu seminere birçok üye ve kursiyer katıldı. Bilgilendirme sonunda kursiyerlerin kan şekeri ölçümleri de ücretsiz olarak yapıldı.

Çankırı Belediyesi’nin kadınlara yönelik sağlık seminerleri devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda rahim kanserinde erken teşhis ve tedavi konularında bilgilendirilen Belediye bünyesindeki kadın kursiyerlere bu kez diyabet anlatıldı.  Seminerde her tür diyabet için belirti ve risk faktörleri açısından yapılacak erken teşhisin hayati önem taşıdığı belirtildi. Belediye Başkanı Hüseyin Boz, özellikle hayati önem taşıyan konularda vatandaşlara faydalı bilgilerin verilmesinden ve katılımcıların dikkat ile dinlemesinden memnuniyet duyduklarını belirti. Boz, sağlık ve kişisel gelişim konularında düzenlenen seminerlerin halk arasında bilinç oluşturmak adına önemli hizmetler olduğunu ifade etti.