Çankırı’da Çöp Poşetlerini Alan Sokaklara Koştu

Geri

Çankırı’da Çöp Poşetlerini Alan Sokaklara Koştu

17 Eylül 2018

Çankırı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünün yürüttüğü kampanyaya katılan binin üzerinde gönüllü vatandaş Çankırı’nın tüm cadde ve sokaklarını temizledi. Temizlik eldivenlerini giyip mavi çöp poşetlerini ellerine alan Çankırı halkı, bu kez şehrini temizlemek için kolları sıvadı. Gruplar halinde yapılan temizlik çalışmaları öncelikle Taş Mescit, okullar bölgesi, Ankara ve Kastamonu yolu güzergâhı, Atatürk Bulvarı, İstiklal Yolu üzeri, Pazar Pazarı, Küçük Sanayi bölgesi, Yakınkent Organize Sanayi Bölgesi ve şehir merkezinin farklı noktalarında yürütüldü. Çankırı sokakları çevre gönüllüleri ile doldu taştı.

15 Eylül Dünya Temizlik Günü münasebeti ile Çankırı Belediyesi olarak bir kampanya başlattıklarını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Boz, “ Bir gün de halkımızla birlikte şehrimizi temizleyelim dedik. Çok yoğun bir talep oldu. Çankırı’daki kardeşlerime bu duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte de vatandaşlarımızın çöpü doğaya değil de doğru yere atarak çevrenin temiz kalmasını arzu ediyoruz.” dedi. Boz, sözlerini “Daha yaşanabilir bir Çankırı’yı birlikte inşa edeceğiz.” diyerek sürdürdü ve kampanyaya katılan duyarlı vatandaşlara teşekkür etti.   

Çankırı temizliğine katılarak destek veren AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çankırı Milletvekili Av. Muhammet Emin Akbaşoğlu da temizliğin imandan geldiğini vurgulayarak şehrin temizlik çalışmasını vatandaş ile birlikte böyle özel bir günde uygulamaya alan Belediye Başkanı Hüseyin Boz’a teşekkür etti.

 

Şehri En Çok Çocuklar Temizledi

Çankırı Belediyesi’nin Dünya Temizlik Günü’nde diğer ülkeler ile birlikte eş zamanlı olarak başlattığı temizlik kampanyasının en gönüllüleri çocuklar oldu. Şehir merkezindeki temizlik çalışmalarına katılan engeli olan çocuklar, arkadaşları ile birlikte çöp topladı.

 

Çocuklar İşaret Dili ile Dünya Temizlik Günü’nü Kutladı

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Okul Destek Projesi kapsamındaki öğrenciler de Deve Yolu’nu temizledi. Çocuklar, işaret dili ile Dünya Temizlik Günü’nü kutladı.