Çankırı’da Çevreci Bir Kuşak Yetişiyor

Geri

Çankırı’da Çevreci Bir Kuşak Yetişiyor

23 Aralık 2016

Belediye Başkanı İrfan Dinç’in talimatı ile 2007 yılından beri öğrencilere yönelik düzenlenen çevre seminerleri ve ödüllü atık pil toplama kampanyasına Mareşal Çakmak İmam Hatip Ortaokulu Çevre Koruma Kulübü de destek verdi. Daha çok atık pilin toplanması için harekete geçen kulüp, sınıflar arası pil toplama yarışmasını düzenledi. Sınıflarının birinci olması için atık pil toplama gayretine giren öğrenciler tatlı bir rekabet sergiledi. En çok atık pil toplayan 6/A sınıfı yarışmanın birincisi olurken 5/A sınıfı da ikinciliği elde etti. Çankırı Belediyesi,  gösterdikleri duyarlılıktan dolayı dereceye giren sınıfların öğrencilerini kırtasiye malzemeleri ile ödüllendirdi. 

Öğrenciler, sınıflar arası gösterdikleri başarıyı 1 Ekim–30 Nisan tarihleri arasında Belediye tarafından gerçekleştirilen Ödüllü Atık Pil Toplama Yarışması’nda da en çok atık pil toplayan okul olabilmek için göstereceklerini söyleyerek iddialarını da ortaya koydu.   

Belediye Başkanı İrfan Dinç, çocuklarda çevre bilincinin geliştirilmesi için özellikle son 9 yıldır Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesindeki Çevre Mühendisleri ile birlikte ciddi çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek Çankırı’da çevreci bir kuşak yetişmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.