Çankırı’da Belediye Ekipleri Kar Mesaisinde

Çankırı’da Belediye Ekipleri Kar Mesaisinde

13 Ocak 2020

Yurdun genelini etkisi altına almaya başlayan kar yağışının Çankırı’da da etkili olmasının ardından Çankırı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü koordinesinde yürütülen karla mücadele çalışmaları hızlı ve etkin başladı. 150 personelin görev aldığı çalışmalarda; 3adet kar küreme aracı, 2 adet bekoloder, 2 adet greyder ve 3 adet traktör kullanıldı. 180 km’lik yol ağının tamamında gerçekleştirilen küreme ve tuzlama çalışmaları sayesinde araç trafiğinde sıkıntı yaşanmazken yaya trafiği için ise kaldırım temizleme çalışmaları akşam saatlerine kadar aralıksız olarak yürütüldü. Çalışmalar kapsamında vatandaşları özellikle okullara, ibadethanelere ve şehir merkezine ulaştıran kaldırımlar, sabah erken saatlerde yeniden temizlendi.

Olası kar yağışı ve buzlanmaya karşı tüm önlemleri aldıklarını belirten Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, kar yağışının başladığı andan itibaren gerekli tüm ekip ve ekipman ile sahada olduklarını belirtti. Esen, “Pazartesi günü saat 13.00 itibari ile başlayan kar yağışında vatandaşlarımızın her hangi bir mağduriyet yaşamamaları için yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında şu an itibari ile şehrimizde kapalı hiç bir yolumuz bulunmamaktadır. Ekiplerimizin kar mesaisi titizlikle devam etmektedir.” şeklinde konuştu.