Çankırı’da Ağaçlar Işıklandırılıyor

Çankırı’da Ağaçlar Işıklandırılıyor

8 Şubat 2017

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında özellikle esnaflardan gelen talepler üzerine Belediye Başkanı İrfan Dinç’in talimatı ile Alparslan Türkeş Caddesi’nde ağaç ışıklandırılma çalışması yapılmıştı. Cadde üzerinde bulunan ağaçlara konan kuşların vatandaşlara zor anlar yaşatması ve çevre kirliliğine sebep olması sebebi ile gerçekleştirilen ağaç ışıklandırılma çalışması ile bölgedeki esnafın şikâyetleri de giderildi. Işıklandırılmış ağaçların aydınlık ve modern havası da vatandaşların beğenisini topladı. Belediye ekipleri, aynı çalışmayı şimdi de Necip Fazıl Kısakürek Sokak’ta devam ettiriyor. Led lambalar ile süslenen ağaçlar, vatandaşların sıklıkla kullandığı güzergâha ahenk katıyor.

Ağaçlara konan yüzlerce kuşun sebep olduğu olumsuz koşullar nedeni ile gerçekleştirilen uygulamadan araç sahipleri, yolu kullanan vatandaşlar ile dükkânlarının önü ve kaldırımların temiz kalmasını isteyen esnaflar da memnun. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen ağaç ışıklandırılma çalışmaları sayesinde şehre modern bir görünüm katarken, kuşlardan kaynaklı çevre kirliliği ve kötü kokuların da önüne geçiliyor.