Çankırı’da Acil Durum Toplanma Alanları Belirlendi

Çankırı’da Acil Durum Toplanma Alanları Belirlendi

13 Mart 2019

Afet ve acil durumlar sonrasında geçici barınma merkezleri hazır olana kadar geçecek süre içerisinde yaşanacak paniği önlemek ve sağlıklı bilgi alışverişini sağlamak amacıyla Çankırı’da sekiz farklı toplanma noktası belirlendi. Belediye Başkanı Hüseyin Boz, halkın tehlikeli bölgelerden uzaklaşarak güvenli bir şekilde toplanabileceği ve fiziksel tehlikesi bulunmayan toplanma alanlarından en yakın noktaya vatandaşların kendi ait e-Devlet hesaplarından sorgulayarak ulaşabileceklerini ifade eetti. Boz, “İnşallah ihtiyaç duyulmaz, ama gerekli tedbirlerimizi almak zorundayız.” dedi. Buğday Pazarı, Abdülhalik Renda, Karataş, Aksu, Fatih, Cumhuriyet Mahalleleri ile Yenimahalle ve Tuzlu Bağları Mevkiinde oluşturulan hayati noktalar; Belediye İmar Müdürlüğü Şehir Plancısı, Belediye Sivil Savunma Uzmanı, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personellerinden oluşan ekip tarafından İç İşleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı kriterlerine uygun olarak belirlendi. Bu kapsamda belirlenen noktaların sayısının arttırılması ve mevcut alanların iyileştirilmesi için gerekli çalışmaların da devam ettiği bildirildi.