Çankırı'da 90 Bin Kişi Mahalle İftarlarında Oruç Açtı

Çankırı'da 90 Bin Kişi Mahalle İftarlarında Oruç Açtı

24 Temmuz 2015

Belediyenin düzenlediği mahalle iftarlarının son iki gününde de katılımcı sayısı göz doldurdu. Abdulhalik Renda Mahallesi Fidanlık Caddesi'ne kurulan iftar sofrasında 5000 kişi bir araya gelirken Atatürk Bulvarı'nda ise 12 bin vatandaş birlikte oruç açtı.

Binleri buluşturan mahalle iftarları, vatandaşların da yoğun ilgisi ile her geçen yıl sayısını katlayarak muhabbeti de artırdı.

Ramazan ayı boyunca erken saatlerde başlayan iftar hazırlıklarında 160 kişi görev aldı. İtina ile kurulan; zengin fakir, genç yaşlı, kadın erkek tüm vatandaşları aynı sofra etrafında toplayan mahalle iftarları, özlenen Ramazan muhabbetini yakaladı. Çankırı Belediyesi, iftar sofraları, Ramazan Sokağı, ney eşliğindeki ilahi dinletileri, Kale ve namazgahta kılınan teravih namazları ile eski Ramazanlar tadında dolu dolu bir ay yaşattı.