Çankırı’da 10 Bin Lale Çiçek Açtı

Çankırı’da 10 Bin Lale Çiçek Açtı

9 Mayıs 2015

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin Kasım ayında dikimini gerçekleştirdiği lale soğanları, bahar aylarının gelmesi ile birlikte kırmızı, turuncu ve beyaz renklerini gösterdi.

Ahmet Yesevi Camii Meydanı, Recep Tayyip Erdoğan Parkı girişi, Astarlızade Hilmi Efendi mezarlık çevresi ile İstasyon Kavşağı’na dikilen laleler, şehre renk kattı.

Çankırı, Çiçek Bahçesine Dönüşecek

Havaların ısınması ile birlikte şehrin peyzaj düzenlemelerine daha da ağırlık veren Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Mayıs ayının ortalarından itibaren şehrin parklarını ve refüjlerini 130 bin kadife ile süsleyeceklerini bildirdi. Çiçeklendirme ve bitkilendirme çalışmaları sonucunda Çankırı’nın, bölgedeki kendi ölçeğindeki iller içerisinde en renkli şehir olması hedefleniyor.